Τελικές στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο (+video)

Υπάρχει ένα ρητό που συγκρίνει το μέγεθος…κουράγιου που απαιτείται για να συμμετάσχει κανείς στο ποδόσφαιρο και τους αγώνες ράλλυ. Στο πρώτο αρκεί μια μπάλα, στο δεύτερο χρειάζεσαι δυο…Δεν είναι τυχαίο που οι οδηγοί του WRC θεωρούνται από τους πιο ατρόμητους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς κινούνται με αδιανόητες ταχύτητες στα πλέον αφιλόξενα μέρη. Και χωρίς την παρουσία αμμοπαγίδας ή προστατευτικών μπαριέρων, για να βάλουμε και την Formula 1 στο παιχνίδι.

Δείτε ακόμα: Gymkhana με νέο και παλιό Suzuki Swift (+video)

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, παραδοσιακά στο Μόντε Κάρλο. Εκεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου (συνολικά 6ος), κερδίζοντας τον Τιερί Νεβίλ μόλις για 2,2 δλ. Η Citroen επέστρεψε στις νίκες μετά την άνυδρη περσινή σεζόν, η Hyundai βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης και αποσκοπεί στην κατάκτηση του Κατασκευαστών (έναν τίτλο που έχασε από την Toyota για μόλις 27 βαθμούς πέρσι – 368 έναντι 341) και εμείς θα παρακολουθήσουμε το ταχύτερο κομμάτι του τρόπου που συνέβησαν όλα τα ανωτέρω.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα θρύλων: Audi RS4 VS BMW M3 CSL (+video)

Οι «χεράδες» του WRC μετρήθηκαν στην ανώτατη ταχύτητα σε πατημένα κομμάτια των ειδικών διαδρομών 13 και 15. Σχεδόν 200 χλμ./ώρα σε στένωμα, με δέντρα να καραδοκούν δεξιά και αναχώματα αριστερά. Για την ιστορία, οι Οτ Τάνακ και Τιερί Νεβίλ με Toyota Yaris και Hyundai i20 Coupe WRC αντίστοιχα, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, «πιάνοντας» 189 χλμ./ώρα. Ίδια ταχύτητα πέτυχε και ο Κρις Μικ, επίσης με Yaris WRC, ενώ ο θριαμβευτής Οζιέ έμεινε πίσω μόλις για 1 χλμ./ώρα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Αλσατός θρύλος του motorsport, Σεμπαστιάν Λεμπ, περιορίστηκε στα 185 χλμ./ώρα τη στιγμή που ο Κάλι Ροβάνπερα (γιος του παλιού οδηγού των Peugeot και Mitsubishi, Χάρι) με αυτοκίνητο χαμηλότερης κατηγορίας – την Skoda Fabia R5 – σημείωσε 187 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store