Τερατώδης Lancia Delta Integrale Evo (+video)

Είδαμε πρόσφατα μια Lancia Delta Integrale 700 ίππων να «πυροβολεί» στο δυναμόμετρο, καταδεικνύοντας την έφεση που έχει ο ιταλικός θρύλος στη βελτίωση. Σήμερα θα δούμε πως μετουσιώνεται όλο αυτό το γκάζι, σε αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Ανάσταση! Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει

Όπως και η έτερη, η σημερινή Integrale Evo είναι εξελιγμένη με βάση τη συμμετοχή της σε πρωταθλήματα αναβάσεων. Ο 2λιτρος Fiat Twin Cam 831E5.000 έχει υπερκυβιστεί στα 2.1 λίτρα, με την απόδοση να εκτοξεύεται στα 700 άλογα από τα 215 της εργοστασιακής έκδοσης. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το αγωνιστικό του Group A που συνέτριψε τον ανταγωνισμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ για 6 σερί χρονιές (1987-1992 δεν άφησε τίτλο Κατασκευαστών για κανέναν), απέδιδε 300 ίππους (στα χαρτιά, καθώς κοινό τόπο αποτελούσε το γεγονός πως τα αυτοκίνητα του Group A βρίσκονταν στα 350 άλογα). Μιλάμε δηλαδή για υπερδιπλάσια ισχύ, ακόμα και συγκριτικά με τον πολυ-πρωταθλητή του WRC.

Διαβάστε επίσης: Η Lancia Delta Integrale του Σταύρου Νιάρχου!

Από πλευράς ισχύος βρίσκεται πιο κοντά στην Delta S4 του Group B, η οποία κυμαινόταν στους 450-500 ίππους. Εκτός από απίστευτη απόδοση, η Integrale του Milan Bubnic διαθέτει και την ανάλογη εμφάνιση, με τα φουσκώματα, την τεράστια αεροτομή και τους αεραγωγούς του προφυλακτήρα να προκαλούν δέος!

Get it on Google Play Download on the App Store