Tesla Model S παραλίγο έσπασε το δυναμόμετρο!

Η κορυφαία έκδοση του ανανεωμένου Tesla Model S δεν είναι απλά το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο, που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η φίρμα του Elon Musk (0-100 σε λιγότερο από 2 δλ., τελική 322 χλμ./ώρα). Πρόκειται για μια τόσο δυνατή κατασκευή, ώστε οι κάτοχοι δυναμομέτρων αποφεύγουν να το δοκιμάζουν!

Το Model S Plaid ανακοινώνεται με 1.020 ίππους και 1.424 Nm ροπής, από το συνδυασμό των δυο ηλεκτροκινητήρων (εμπρός-πίσω). Κατά τα γνωστά, είναι τετρακίνητο και ως είθισται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η παροχή ισχύος είναι ακαριαία. Αυτή ακριβώς η απόκριση είναι που φοβίζει όσους έχουν δυναμόμετρα, καθώς φοβούνται πως τόση δύναμη μονομιάς μπορεί κυριολεκτικά να σπάσει τα ράουλα! Το κανάλι Dragtimes και η εταιρία HP Logic έκαναν την προσπάθεια να μετρήσουν το ισχυρότερο Tesla όλων των εποχών, αλλά με το φόβο πάντα σε ρόλο φύλακα των έρμαιων.

Το αυτοκίνητο ανέβηκε στα ράουλα και δέθηκε, όμως ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τη χρήση του δεξιού πεντάλ. Τη μια φορά που επιχείρησε να εξαντλήσει τη διαδρομή του, το Model S τινάχτηκε πάνω στους κυλίνδρους και τον ανάγκασε να αφήσει, άρον-άρον. Όσο ευγενικά κι αν πατούσε το γκάζι, η αμεσότητα στην παροχή ισχύος ήταν τέτοια που είτε έκανε το ηλεκτρικό υπερ-σεντάν να ταλαντώνεται στα ράουλα, είτε να σπινάρει. Αποτέλεσμα τελικά δεν προέκυψε, γιατί απλούστατα κανείς δεν ήταν σίγουρος πώς θα κατέληγε μια προσπάθεια με τέρμα γκάζι. Με τα όσα είδαν και βίωσαν πάντως, οι υπεύθυνοι της HP Logic εικάζουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πραγματική ισχύς του Plaid να ξεπερνά τα 1.020 άλογα, στους τροχούς!

Get it on Google Play Download on the App Store