Τα νέα Tesla με τιμόνι αεροπλάνου!

Τα αυτοκίνητα της Tesla δίνουν τεράστια σημασία στα gadgets και τη δημιουργία εντυπώσεων. Διόλου τυχαία λοιπόν, το facelift του Model S χαρακτηρίζεται από έναν νέο τύπο τιμονιού, που παραπέμπει σε αυτό των αεροπλάνων! Ή του KITT!

Το Model S βρίσκεται στην αγορά 9 χρόνια και υπέστη μια ακόμα ανανέωση – ενδεχομένως την τελευταία, καθώς ο αντικαταστάτης του βρίσκεται καθ’ οδόν. Έκανε τα ηλεκτρικά παγκοσμίως γνωστά και, ως ένα βαθμό για τους petrolheads, αγαπητά μέσα από video με κόντρες, που έκανε ακόμα και supercars να ψάχνονται. Στην ουσία, πρόκειται για το αυτοκίνητο που «έχτισε» την Tesla και γιγάντωσε το κίνημα του ηλεκτρισμού στους τέσσερις τροχούς. Ο Elon Musk το ξέρει, το αναγνωρίζει, για αυτό και το προίκισε με πολλά καλούδια. Ένα από τα κυριότερα, είναι το νέο τιμόνι που θα διαθέτει, με καταβολές από αεροσκάφη και την πιο διάσημη Pontiac Trans Am όλων των εποχών!

 

Το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος και δεν έχει καθόλου πάνω, με τις δυο ακτίνες πρακτικά να ενώνουν τα δυο άκρα. Η λύση αυτή, πέραν του εφέ, ακολουθήθηκε τόσο για να χωρέσει η μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλό, όσο και να διευκολύνεται η ορατότητα του οδηγού προς τον πίνακα οργάνων. Βλέπουμε δηλαδή πως το καντράν είναι πάνω από το τιμόνι, περίπου όπως στα νέα Peugeot. Βέβαια εδώ υπάρχει ένα μικρό ζήτημα, καθώς δεν υφίσταται επιφάνεια ευπρόσιτη από τα χέρια του οδηγού. Κάτι που σημαίνει πως οι μανούβρες θα είναι πρόκληση. Παρόμοιου ύφους τιμόνια συναντάμε σε αγωνιστικά, όπου οι οδηγοί δεν χρειάζεται να δώσουν πάνω από μισή στροφή (το «σταύρωμα» των χεριών, που βλέπουμε σε κλειστές στροφές στη Formula 1 για παράδειγμα, όπως μας δείχνει ο τεράστιος Michael Schumacher).

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα σεντάν 4.978 χλστ, που χρειάζεται να στρίψει σε στενά και να παρκάρει, με το τιμόνι να έχει 2,05 στροφές από στοπ σε στοπ. Πράγματι γρήγορο, αλλά με μισή στεφάνη θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο χειρισμός του. Σημειωτέον: το ίδιο ακριβώς τιμόνι έχει και το ανανεωμένο Model X. Ένα SUV άνω των 5 μέτρων και 2,5 τόνων!

Get it on Google Play Download on the App Store