Πωλείται ο KITT του David Hasselhoff!

Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει σημαδέψει περισσότερο τα νεανικά μας χρόνια, από μια κατάμαυρη Pontiac Trans Am με ένα φως που πηγαινοερχόταν στο εμπρός μέρος και το χαρακτηριστικό ήχο που συνόδευε την κίνησή του. Και φυσικά, συνοδευόμενη από αυτή εδώ την αξέχαστη εισαγωγή.

Μια ματιά στις αγγελίες μεταχειρισμένων θα φανερώσει αρκετές ρέπλικες. Άλλες λιγότερο, άλλες με απίστευτη λεπτομέρεια πιστές στον αυθεντικό «Knight Industries Two Thousand». Οι αυθεντικοί KITT, που συμμετείχαν στη σειρά, είναι ελάχιστοι. Κι αν τύχει να βγει κάποιος στην αγορά, οι τιμές είναι στο «Θεό». Κάτι μας λέει όμως, πως όσα και να πιάσει αυτός που θα δούμε σήμερα, οι ρομαντικοί και φανατικοί του «Ιππότη της Ασφάλτου» θα τα έδιναν με ανοιχτή καρδιά, αν τα είχαν. Ο λόγος; Πρόκειται για το προσωπικό αυτοκίνητο του ίδιου, του David Hasselhoff!

Δείτε ακόμα: Πωλείται Batmobile για «σκοτεινές» βόλτες

O 68χρονος ηθοποιός βγάζει σε δημοπρασία το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του συλλογής, που περιλαμβάνει χρυσούς δίσκους (έχει κάνει και καριέρα τραγουδιστή), διάφορα αντικείμενα από το «Baywatch», κιθάρες, ρούχα και πολλά άλλα. Το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο ωστόσο, είναι η μαύρη Pontiac Trans Am που είχε αποκτήσει όταν πρωταγωνιστούσε στην αξέχαστη σειρά. Το αυτοκίνητο είναι ένας πλήρως λειτουργικός KITT, με όλα τα φαντεζί gadget του εσωτερικού να δουλεύουν κανονικά. Όπλα και Pursuit Mode (όταν γινόταν «τούμπανος» και έπιανε 600 χλμ./ώρα) δεν έχει, ούτε έρχεται όταν το φωνάζετε από το ρολόι, ούτε μιλάει. Αλλά δεν νομίζουμε να πειράζει κανέναν.

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την τρέχουσα τιμή του. Η αξία για τον προσωπικό KITT του Hasselhoff υπολογίζεται μεταξύ 175.000-300.000 δολάρια (142.600-244.500 ευρώ). Πόσο είναι το υψηλότερο «χτύπημα» μέχρι τώρα; 975.000 δολάρια (794.820 ευρώ)! Και φανταστείτε πως απομένουν 17 μέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. Σε περίπτωση που η τιμή είναι 25% μεγαλύτερη της υπολογισθείσας αξίας (το μόνο σίγουρο, καθώς φαίνεται ότι θα πάει πολύ πάνω από εκατομμύριο), ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει την Trans Am από τον «Hoffmeister» αυτοπροσώπως!

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει να φτιάξεις το δικό σου KITT;

Get it on Google Play Download on the App Store