To αυτοκίνητο των 5.000 ίππων και των 500 χλμ./ώρα (+video)

Χρόνια τώρα ακούμε για το Devil Sixteen, το υπεραυτοκίνητο των 5.000 ίππων με την τελική ταχύτητα των 500 χλμ./ώρα, ενώ αρκετές φορές το έχουμε δει ως εκθεσιακό. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε δράση, να επιταχύνει από στάση και μάλλον ήρθε η ώρα να πιστέψουμε για τα καλά, πως βρίσκεται κοντά στην παραγωγή.

Δείτε ακόμη: BMW M6 τα βάζει με Porsche 911 GT3 (+video)

Το Devil Sixteen κάτω από αυτό το εντυπωσιακό αμάξωμα κρύβει έναν V16 κινητήρα 12.3 λίτρων, με τέσσερα τούρμπο, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Steve Morris (ασχολείται με αγώνες dragster). Όπως φαίνεται και στο μικρής διάρκειας video που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, το αυτοκίνητο αν και στο 20% του γκαζιού επιταχύνει ακαριαία και σίγουρα είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που απομακρύνεται. Τόσο που αναρωτιόμαστε πως θα πήγαινε αν ήταν στο 100%…

Παρόλα αυτά όμως, ακόμη η παραγωγή του απέχει από την πραγματικότητα, καθώς σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έναν χρόνο μέχρι να είναι έτοιμο. Από την άλλη, ακόμη και αν το αυτοκίνητό αυτό ετοιμαστεί θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα ελαστικά του και ποια θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει να φτιάξει λάστιχα που θα αντέχουν 5.000 ίππους και 500 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Είναι λάθος να μην ξεκινάμε με πρώτη;

Πάντως αν και εφόσον βγει στην παραγωγή το Devil Sixteen, θα έχει τρεις συνολικά εκδόσεις, μία με 2.000 ίππους, μία με 3.000 ίππους και μία με 5.000 ίππους, η οποία πάντως δεν θα είναι για χρήση στον δρόμο αλλά αποκλειστικά για την πίστα.

Get it on Google Play Download on the App Store