Το ισχυρότερο αγροτικό κόντρα στο Nissan GT-R

Το ισχυρότερο αγροτικό όλων των εποχών, δεν είναι άλλο από το Ram TRX 1500. Και έχει αναδειχθεί σε Nissan GT-R προ Porsche 992 Turbo S στις κόντρες: απλά, δεν χάνει κόντρα στον ανταγωνισμό της κατηγορίας. Πώς τα καταφέρνει απέναντι στο «ίνδαλμά» του;

Καταρχάς, είναι ισχυρότερο. Ο κομπρεσοράτος Hemi V8 των 6.2 λίτρων παράγει 702 ίππους και 881 Nm ροπής, τη στιγμή που ο 3.8 V6 twinturbo της Nissan βρίσκεται στα 570 άλογα και 637 Nm. Δεύτερον, διαθέτει περισσότερες σχέσεις στο κιβώτιο: 8 αντί 6 στο GT-R, με τη μετάδοση του Ιάπωνα να είναι διπλού συμπλέκτη. Προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δυο συστημάτων τετρακίνησης, καθώς αυτό του R35 έχει εξελιχθεί με βάση τις επιδόσεις, ενώ του TRX έχει το νου του κυρίως στις εκτός δρόμου διαδρομές. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις διαφορές στα ελαστικά: καθαρά ασφάλτινα και υψηλών επιδόσεων του «Godzilla», χωμάτινα του «T-Rex».

Πέραν όλων αυτών, υπάρχει και το βάρος στην εξίσωση. Το TRX κάνει το GT-R να φαντάζει Lotus Elise, καθώς ζυγίζει 1 ολόκληρο τόνο περισσότερο (2.866 κιλά αντί 1.765)! Κατά συνέπεια, και βάσει των στοιχείων επιτάχυνσης που ανακοινώνουν οι δυο εταιρίες (0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. το Nissan, σε 4,5 δλ. το Ram), γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποια θα είναι η κατάληξη της μεταξύ τους κόντρας. Ωστόσο, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσο ζορίζει το κτηνώδες muscle car μεταμφιεσμένο σε αγροτικό, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της σύγχρονης αυτοκινητικής Ιστορίας. (η δράση ξεκινά μετά το 6.00)

Get it on Google Play Download on the App Store