Το νέο Hummer σκάβει στο χιόνι (+video)

Έπειτα από 10 χρόνια απουσίας, το Hummer επέστρεψε! Πιο ισχυρό, γρήγορο, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ. Μπορεί να μην προορίζεται για θητείες σε Ιράκ και Αφγανιστάν, όμως με 1.014 άλογα και 15.592 Nm (!) ροπής το μόνο σίγουρο είναι πως τρομάζει.

Η ισχύς δεν προέρχεται από κάποιον τερατώδη ντίζελ V8, αλλά από 3 ηλεκτροκινητήρες. Νέα ήθη, ηλεκτρικά έθιμα. Με 3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα πάντως, δεν νομίζουμε να ενοχληθούν πολλοί από την απουσία παραδοσιακού θερμικού μοτέρ. Το Hummer EV είναι αρματωμένο με ένα οπλοστάσιο ηλεκτρονικών συστημάτων, που το καθιστούν πρακτικά ασταμάτητο εκτός δρόμου. Από ενεργό cruise control (Super Cruise), που μπορεί να οδηγήσει μόνο του το αυτοκίνητο για περισσότερες από 200.000 μίλια (321.869 χλμ.), μέχρι Crab Mode, το οποίο του επιτρέπει να κινείται διαγώνια, όπως ακριβώς ο κάβουρας. Βέβαια, δεν αμελεί την κληρονομιά των προγόνων του εκτός δρόμου, καθότι μπορεί να ανέβει κάθετα εμπόδια ύψους έως 450 χλστ. και να διέλθει από υδάτινα περάσματα βάθους έως 610 χλστ.

Με τέτοιες δυνατότητες, το να κάνει μερικές σβούρες στο χιόνι προφανώς είναι παιχνιδάκι. Όμως δεν παύει να είναι ένα επιβλητικό θέαμα, που μας κάνει να το φανταζόμαστε στα χιονισμένα βουνά της Ελλάδας. Κάντε το απλά εικόνα, να σκάβει εν μέσω «Μήδειας»…

 

Get it on Google Play Download on the App Store