Το νέο Hummer θα στρίβει σαν τον κάβουρα!

H GMC ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του νέου Hummer EV και έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρωτοποριακό του χαρακτηριστικό, που θα του επιτρέπει να κινείται διαγώνια, όπως ο κάβουρας! Το αμιγώς ηλεκτρικό supertruck θα εφοδιάζεται με το σύστημα Crab Mode, που ενεργοποιείται από το σύστημα τετρακίνησης.

Δείτε ακόμα: Honda Civic «τσαμπουκαλεύεται» σε Hummer (+video)

Όπως μπορούμε να δούμε από το βίντεο, όλοι οι τροχοί του Hummer EV θα μπορούν να στρίβουν προς μια διαγώνια κατεύθυνση, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ευελιξία του, καθώς θα πρόκειται για ένα βαρύ και μεγάλων διαστάσεων όχημα. Ένα άλλο ξεχωριστό του στοιχείο θα είναι τα τέσσερα αφαιρούμενα πάνελ της οροφής, η οποία θα σχηματίζει μια μπάρα σε σχήμα T.

Το GMC Hummer EV πλέον δεν θα είναι ένα βενζινοβόρο εκτός δρόμου μοντέλο, όπως το γνωρίσαμε ως Hummer H1, H2 και H3, αλλά ένα αθόρυβο pickup με μηδενικούς ρύπους. Η απόδοσή του είναι άκρως εντυπωσιακή, αφού θα έχει ισχύ που θα φτάνει μέχρι τους 1.000 ίππους και την ασύλληπτη ροπή των έως 15.590 Nm (!). Επίσης θα επιταχύνει από 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Το Suzuki Jimny «βομβάρδισε» το Hummer! (+video)

Κανονικά θα είχε ήδη παρουσιαστεί, καθώς το ντεμπούτο του ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Μαΐου. Όπως καταλαβαίνουμε, η επέλαση του κορωνοϊού δεν άφησε το οργανόγραμμα της GM να εξελιχθεί ως ήθελε. Η νέα ημερομηνία που θα κάνει ντεμπούτο ορίστηκε στις 20 Οκτωβρίου, όμως η παραγωγή του θα ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2021.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με το σύστημα Crab Mode:

https://www.youtube.com/watch?v=VvX3959EjuM

Get it on Google Play Download on the App Store