Το νέο Integra κόντρα στα Golf GTI και Mazda 3 Turbo

Το όνομα «Integra» επέστρεψε πέρσι, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Type R δεν έχουμε προς το παρόν, αλλά με 200 άλογα και 260 Nm από τον 1.5 VTEC Turbo μια χαρά δουλειά κάνει και το -προς το παρόν- κορυφαίο Type S. Το θέμα είναι ότι πλέον, ο ανταγωνισμός δεν είναι ο ίδιος με το 2006.

To VW Golf GTI έχει 245 άλογα και 370 Nm από τον 2.0 TSI, συνδυάζοντάς τα με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG. Το Mazda 3 Turbo από τη μεριά του, μπορεί να μην είναι MPS, αλλά συνδυάζει τετρακίνηση και 250 άλογα. To ιαπωνικό χάτσμπακ είναι το ισχυρότερο των τριών, διαθέτοντας με διαφορά την υψηλότερη χωρητικότητα στο μπλοκ του μοτέρ (2.5 λίτρα), αλλά και τη μεγαλύτερη ροπή (434 Nm). Θεωρητικά, χάρις και στο σύστημα AWD, είναι το απόλυτο φαβορί, υστερώντας μόνο στο κιβώτιο (κλασικό 6άρι αυτόματο). Το Integra βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, καθώς υστερεί πάνω από 40 άλογα σε σύγκριση με τα άλλα δύο, κι ας είναι το ελαφρύτερο (1.415 κιλά, αντί 1.453 του Golf και 1.534 του Mazda).

Από στάση, τα προγνωστικά δικαιώνονται μέχρι «κεραίας». Το ισχυρότερο και τετρακίνητο Mazda «ξυρίζει» τα δυο μπροστοκίνητα, με το Integra να μένει στη θέα των πίσω φαναριών του Golf GTI. Ίδια εικόνα στις ρεπρίζ για το Honda (Acura εν προκειμένω), αλλά εδώ του κάνει παρέα και το Mazda. Το πλεονέκτημα της επιπλέον πρόσφυσης δεν υφίσταται και το 7άρι DSG κάνει πάρτι, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο ταχύτερη μετάδοση είναι σε σχέση με το 6άρι του 3 Turbo.

Get it on Google Play Download on the App Store