Το ντέρμπι των θρύλων: M5 E39 VS Skyline R34! (+video)

Δυο φίλοι ήρθαν σήμερα από τα παλιά. Όχι απλά φίλοι. Θρύλοι. BMW M5 E39 και Nissan Skyline R34 συνιστούν δυο από τα πιο ποθητά, ονειρικά και κλασικά πια αυτοκίνητα της τελευταίας 50ετίας, καθένα για τους δικούς του λόγους. Παρόλο το στάτους και την ταυτόσημη ηλικία τους (το 1998 λανσαρίστηκαν αμφότερα), όμως, σπάνια τα βλέπουμε να κοντράρονται.

Το carwow μας χαρίζει μια από τις σπανιότερες κόντρες, τοποθετώντας δίπλα-δίπλα τις δυο λατρεμένες τετράτροχες δημιουργίες. Όσο ίδια είναι σε χρονολογία και λαϊκή αποδοχή, τόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους στο τεχνικό κομμάτι. Η M5 είναι ατμοσφαιρική, πισωκίνητη και σεντάν ενώ το Skyline biturbo, τετρακίνητο, κουπέ. Εμφανισιακά ακόμα περισσότερες οι διαφορές, με το Nissan να στέκεται κομμάτι κραυγαλέο δίπλα στην elegant Βαυαρή, η οποία φυσικά δεν στερείται δυναμισμού. Αντιθέτως, κάτω από το καπό και βάσει αριθμών, υπερτερεί ξεκάθαρα.

Ο V8 των 4.9 λίτρων αποδίδει 400 ίππους και 500 Nm, την ώρα που ο διτούρμπινος εξακύλινδρος εν σειρά 2.6 λίτρων του «Godzilla» βρίσκεται στα 280 άλογα και τα 392 Nm. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως 280 ίππους ο RB26DETT δεν έβγαζε ούτε με νερό στη βενζίνη, οπότε υπολογίστε 330-340 ίππους. Βάλτε στην εξίσωση το σύστημα τετρακίνησης ATTESA-ETS, αλλά και το χαμηλότερο βάρος (1.560 κιλά αντί 1.795), κι έχετε τη συνταγή της επιτυχίας για το 400άρι. Στις ρεπρίζ, όμως, η παραπανίσια ροπή της «Μπέμπας» προκαλεί ψυχολογικά στον οδηγό του R34.

Get it on Google Play Download on the App Store