Το ουρλιαχτό της Porsche 911 GT3 στο δυναμόμετρο

Σε μια εποχή όπου τα τούρμπο συναντώνται καθολικά σε σουπερμίνι και οι περισσότερες Ferrari είναι είτε υπερτροφοδοτούμενες, είτε υβριδικές, η Porsche επιμένει ατμοσφαιρικά. Η 992 GT3 έδειξε το δρόμο και έπεται η ακόμα πιο σκληροπυρηνική RS.

H αγωνιστικών καταβολών εκδοχή της 911 έχει έναν ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer στο πίσω μέρος, που παραπέμπει ευθέως σε αυτόν της Cup. Το σύνολο των 3.996 κ.εκ. αποδίδει 510 ίππους στις 8.400 σ.α.λ. και 469 Nm ροπής στις 6.100 σ.α.λ., στροφάροντας σαν λυσσασμένος μέχρι τις 9.000 σ.α.λ.! Αν τον κλείσεις σε ένα δωμάτιο με δυναμόμετρο, τότε είναι που προκαλεί ακόμα περισσότερο ρίγος με τα ντεσιμπέλ που παράγει.

Η Biesse Racing ανέβασε την GT3 στα ράουλα, την έδεσε, την έβαλε μπροστά κι άφησε την ατμοσφαιρική μανία του μανιασμένου flat six να ξεχυθεί στο χώρο. Ο ήχος εννοείται πως συγκλονίζει, όμως από τη στιγμή που η Porsche βρέθηκε στο δυναμόμετρο, έχει ενδιαφέρον να δούμε και τι νούμερα απέδωσε. Σύμφωνα με ποστάρισμα των Ιταλών στο Facebook, το ανώτερο που εμφανίστηκε στις οθόνες ήταν 502 άλογα στο στρόφαλο. Με δεδομένο πως η θερμοκρασία στο δωμάτιο ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς Κελσίου, μπορούμε να συμπεράνουμε πως μια απώλεια 8 ίππων σε σχέση με τους εργοστασιακούς ισχυρισμούς είναι φυσιολογική. Αυτός ο ήχος, αυτό το ουρλιαχτό, όμως…

Get it on Google Play Download on the App Store