Το Skoda Kodiaq RS αυθαδιάζει στην Porsche Cayenne (+video)

Skoda Kodiaq και Porsche Cayenne μοιάζουν μόνο στο μέγεθος και το VW Group. Τα δυο SUVs απέχουν σύμπαντα σε τιμή, πρεστίζ και ισχύ, ακόμα κι όταν από τη μια μεριά έχουμε την κορυφαία έκδοση και στην άλλη μια από τη μέση της γκάμας.

Το carwow πήρε το Kodiaq RS και την Cayenne E-Hybrid για μια μάχη «ταξική», αλλά και λασπωμένη. Σε δρόμο ή πίστα, το μεγάλο Skoda θα είχε ελάχιστες ως μηδαμινές ελπίδες να κοντράρει την Porsche. Ο 2.0λιτρος TSI του κορυφαίου Kodiaq παράγει 245 ίππους και 370 Nm, την ώρα που ο συνδυασμός 3.0λιτρου V6 twinturbo και ηλεκτροκινητήρα δίνει 462 ίππους και 700 Nm στην plug-in υβριδική Cayenne. Εκτός δρόμου όμως, ο Τσέχος αρχίζει να παίρνει ψυχολογία και να πιστεύει στο θαύμα, κόντρα στην ακριβοθώρητη Γερμανίδα.

Οι πρώτες δυο αναμετρήσεις δεν τον βοηθούν, καθώς χάνει σχετικά εύκολα στην ανάβαση του λόφου. Στην κατάβαση, όμως, παίρνει πανηγυρικά το αίμα του πίσω. Από εκεί και πέρα, παρότι υπάρχει σεβαστή διαφορά στις αποστάσεις από το έδαφος (197 χλστ. το Kodiaq, 245 χλστ. η Cayenne) και τα ηλεκτρονικά συστήματα, το Skoda μάχεται στα ίσα με την πολύ ακριβότερη και ισχυρότερη Porsche. Αν καταφέρνει να ολοκληρώσει την ανατροπή και να κάνει την τεράστια έκπληξη, το παρακολουθούμε σε 10+ χορταστικά λεπτά off roading.

Get it on Google Play Download on the App Store