Toyota Corolla δεν σπάει στα κατσάβραχα! (+video)

Το Toyota Corolla, από το 1966 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, έως την τωρινή 12η γενιά, είναι γνωστό στον περισσότερο κόσμο στις σεντάν και 5θυρες εκδόσεις του με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά στην Ιαπωνία ήταν (και είναι) διαθέσιμο και με τετρακίνηση. Μάλιστα υπήρξαν ειδικές εκδόσεις, όπως είναι το Corolla ή Spinter Carib 4WD με το στέισον βάγκον αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: Όλα τα νέα μοντέλα της Toyota για το 2020

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε μεταξύ 1988 έως 1995 και βασιζόταν στο Corolla E90, αλλά o πίσω άξονας προερχόταν από το προκάτοχο Tercel III. Την κίνησή του αναλάμβανε ένα 1.600άρι μηχανικό σύνολο βενζίνης με καρμπυρατέρ, ισχύος 100 ίππων. Το σύστημα τετρακίνησης διέθετε μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, καθώς και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο σύστημα ύψους, το οποίο αύξανε μέσω υδραυλικού μηχανισμού την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έως και 30 χιλιοστά.

Δείτε ακόμα: «Ελληνικό» Toyota Corolla G6 με 447 ίππους! (+video)

Ένα τέτοιο Corolla Carib 4WD είναι και αυτό που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο να σκαρφαλώνει στα κατσάβραχα και να τα περνάει με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να παθαίνει τίποτα. Με ένα σετ αμιγώς χωμάτινων ελαστικών και έναν αναπνευστήρα, φαίνεται ότι δεν κωλώνει και μπορεί να πάει σε σημεία που φαίνονται απροσπέλαστα.

Δείτε ακόμα: Kia Ceed 1.0 T-GDi VS Toyota Corolla 1.2T

Get it on Google Play Download on the App Store