Toyota έφυγε μόνο του και έκανε χαμό (+video)

Ένα Toyota αποφάσισε να αυτονομηθεί, αφήνοντας την οδηγό του να το κυνηγάει πανικόβλητη μέχρι να σταματήσει σε ένα ανυποψίαστο παρκαρισμένο.

Οι σκηνές μας έρχονται από κάποια περιοχή της Ασίας και απεικονίζουν ένα station wagon ή MPV από το Αΐτσι, να σταματά προ μιας μπάρας. Η οδηγός του κατεβαίνει να βάλει τη μάρκα/απόκομμα στο μηχάνημα, ώστε να σηκωθεί η μπάρα. Μέχρι να βγει η γυναίκα από το αυτοκίνητο και να ψάξει την τσάντα της, το Toyota άρχισε να κινείται και ανάγκασε την οδηγό του να το πάρει έντρομη στο κατόπι. Το μαύρο αυτοκίνητο έσπασε με άνεση τη μπάρα, πέρασε κάθετα το δρόμο και έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο, από το οποίο τελευταία στιγμή απομακρύνθηκε ένας περαστικός.

Τα αίτια πίσω από τη μετατροπή του οικογενειακού Toyota σε KITT παραμένουν άγνωστα. Το σενάριο του ανθρώπινου λάθους, είναι το επικρατέστερο. Πιθανολογείται ότι η οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο χωρίς να δέσει το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να το δει να φεύγει δίπλα της. Επειδή όμως πρόκειται για Toyota, υπάρχει και άλλη πιθανότητα. Αυτή της ακούσιας επιτάχυνσης, πρόβλημα που προκάλεσε σκάνδαλο πριν 7 χρόνια, όταν ο ιαπωνικός κολοσσός αναγκάστηκε να καταβάλλει αποζημιώσεις 1,2 δις δολαρίων για την απόκρυψη προβλήματος και μη ανάκληση αυτοκινήτων, στα οποία το πεντάλ του γκαζιού κόλλαγε. Εδώ, πάντως, λογικά έχουμε το πρώτο ενδεχόμενο.

Get it on Google Play Download on the App Store