Toyota Starlet Glanza τερματίζει για πλάκα (+video)

Ο προκάτοχος του Yaris, το Starlet αποτέλεσε επί σειρά ετών ένα πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο και στη χώρα μας, το οποίο ειδικά στην τέταρτη και την τελευταία, πέμπτη γενιά του πούλησε πολύ. Ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που τα αναζητούν στα μεταχειρισμένα, λόγω της υψηλής αξιοπιστίας τους, αλλά και του αποδοτικού 1.300άρη κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Η αντιπροσωπεία – φάντασμα της Toyota

Μεταξύ των Starlet, μπορεί να πετύχετε (ή να έχει κάποιος γνωστός σας), το Glanza Turbo. Το σίγουρο είναι να μην είναι στην εργοστασιακή του μορφή, αλλά να έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις, τόσο μηχανικά όσο και στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Χαρακτηριστική είναι η εισαγωγή αέρα στο καπό, οι σπορ προφυλακτήρες και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Δείτε ακόμα: Πωλούνται αγροτικά Toyota Land Cruiser

Από το εργοστάσιο εφοδιάζεται με ένα turbo 1.300άρη κινητήρα απόδοσης 135 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και 157 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ., τα οποία πρόσφεραν επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ. Το συγκεκριμένο όμως που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο έχει σχεδόν διπλάσια ισχύ -μετά από τις αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί- και έχει φτάσει τους 264 ίππους και τα 325 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του είναι αναμενόμενα εντυπωσιακές (μέχρι να βρει πρόσφυση στην εκκίνηση), αφού η βελόνα του ταχύμετρου περνάει με ευκολία τα 180 χλμ./ώρα που γράφει το κοντέρ και αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Νέο Toyota Corolla 1.2T ή 1.8 Hybrid;

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο το Glanza των 264 ίππων να επιταχύνει με φουλ γκάζι:

Get it on Google Play Download on the App Store