Toyota Supra από κουφάρι έγινε κούκλα! (+video)

Στην χαρακτηριστική σκηνή του The Fast and the Furious όπου γνωριζόμαστε με την μετέπειτα αλησμόνητη Toyota Supra, ο Bryan (αείμνηστος Paul Walker) πηγαίνει στον Dom (κατά κόσμον Vin Diesel) ένα κουφάρι από μια MK4. To οποίο μετατρέπεται στην πασίγνωστη πορτοκαλί Supra, που «δικάζει» μια Ferrari 355 Spider στη συνέχεια.

Δείτε ακόμα: Ιερόσυλος μετέτρεψε Toyota Supra MK4 σε ντίζελ!

Τέτοια περιστατικά δεν γίνονται μόνο στις ταινίες. Οι άνθρωποι του MotionAutoTv ανακάλυψαν το 2017 μια εγκαταλελειμμένη Supra 4ης γενιάς, σε ένα χωράφι. Το αυτοκίνητο ήταν πρακτικά έτοιμο για σκραπ, παρατημένο για πολύ καιρό στη μοίρα του. Μια ύπαρξη με τέτοιο υπόβαθρο, όμως, θα ήταν κρίμα να αφεθεί στα στοιχεία της φύσης και τις ορέξεις του χρόνου. Για αυτό και οι Αμερικανοί ανέλαβαν να επαναφέρουν το ιαπωνικό sportscar στην πρότερη λάμψη του – και ακόμα καλύτερα!

Τα πάντα στο σασί καθαρίστηκαν και τρίφτηκαν, με το αμάξωμα να αντικαθίσταται σχεδόν ολοκληρωτικά. Ο κινητήρας ανακατασκευάστηκε και φυσικά βελτιώθηκε, καθότι μιλάμε για αυτονόητη διαδικασία στον 2JZ-GTE. Η εξάτμιση και τα τούρμπο είναι νέα, όπως και η ECU με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Το τελικό αποτέλεσμα φτάνει τα 580 άλογα στους τροχούς, που σημαίνει ότι στον στρόφαλο μιλάμε για τουλάχιστον 600 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Toyota Starlet Glanza 264 ίππων ξεσπάει στις 8.000 σ.α.λ. (+video)

Μετά την προσθήκη του απαραίτητου body kit, η αναγεννημένη και γυαλιστερή Supra του 1995 πήρε θέση στο φυσικό της περιβάλλον και επιδόθηκε στις αγαπημένες της δραστηριότητες: το dragstrip, τους αντίστοιχους αγώνες και το κάψιμο των πίσω ελαστικών. Μια διαδικασία που διήρκεσε 2 χρόνια, σε ένα video 10 λεπτών!

Get it on Google Play Download on the App Store