Τούρκοι κόλλησαν στις λάσπες του Έβρου! (+video)

Η κατάσταση στον Έβρο δεν γνωρίζει από κορωνοϊούς και λοιπές εξελίξεις. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες, από Αστυνομία και Στρατό, αλλά και απλούς πολίτες μαζί με τις δυνάμεις της Frontex κρατάνε το οχυρό. Και οι «απέναντι» φρόντισαν να τους προσφέρουν ξεκαρδιστικές στιγμές, όταν υποτίμησαν τις λάσπες.

Δείτε ακόμα: REO δείχνει τα δόντια του εκτός δρόμου (+video)

Ή υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες του Otokar Cobra, ενός πολυδιαφημισμένου θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, περιπολίας και αναγνώρισης. Το Cobra (καμία σχέση με τη Shelby) κινείται από έναν V8 ντίζελ 6.5 λίτρων της GM, απόδοσης 191 ίππων. Παρουσιάστηκε το 1997 και θεωρητικά, μπορεί να λειτουργήσει ως αμφίβιο όχημα. Το μέγιστο βάθος υδάτινου περάσματος φτάνει το 1 μέτρο. Πάντα θεωρητικά. Γιατί πρακτικά, ακόμα και η παχιά λάσπη που συσσωρεύτηκε από τη βροχόπτωση στις καστανιές ήταν παραπάνω από ικανή για να το ακινητοποιήσει!

Διαβάστε επίσης: Τεθωρακισμένα οδικώς από την Αθήνα στον Έβρο!

Οι Τούρκοι επιστράτευσαν τον κλασικό «στρατιώτη» για επιχειρήσεις διάσωσης του είδους: το τρακτέρ. Μια εξέλιξη την οποία καλοκάρδισε η ελληνική περίπολος, που βρισκόταν στο σημείο, απευθύνοντας τις ανάλογες «επευφημίες» και «φιλοφρονήσεις» στους συναδέλφους τους πέρα από τον φράχτη!

Get it on Google Play Download on the App Store