«Τραπέζι» η Porsche Taycan στον τάρανδο (+video)

Τα ηλεκτρικά έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται ούτε τις στροφές, ούτε το τεστ αποφυγής ταράνδου ειδικότερα. Η εξαιρετική επίδοση του Tesla Model 3 έθεσε τα στάνταρ και πιστοποίησε πως μπορεί να ακούγονται μόνο τα λάστιχα όταν στρίβουν, αλλά οι εκπρόσωποι της ηλεκτροκίνησης δεν διστάζουν να ορμήξουν σε αλλαγές κατεύθυνσης. Κάτι που επιβεβαιώνει η Porsche Taycan Turbo S.

Δείτε ακόμα: Tesla Model 3 κοντράρει τη McLaren F1! (+video)

Η κορυφαία έκδοση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλο από το Τσουφενχάουζεν, ρίχτηκε στο στίβο με τις κορίνες του km77.com. Και τα πήγε περίφημα, επιδεικνύοντας σταθερότητα, αμεσότητα και εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον οδηγό. Το καλύτερο πέρασμα επιτεύχθηκε με 78 χλμ./ώρα, όμως η Taycan Turbo S έδειξε φόντα να περάσει και με 80 χλμ./ώρα (με τόσα είχε περάσει η Porsche 911 Carrera S). Ο πρώτος εσωτερικός κώνος του δεύτερου διαδρόμου και ο αντίστοιχος του τρίτου, όμως, χάλασαν την προσπάθεια, ενώ ο οδηγός είχε χτυπήσει και τον δεύτερο του πρώτου διαδρόμου, στην ευθεία, προκειμένου να πάει όσο πιο δεξιά μπορούσε για να κερδίσει χώρο.

Δείτε επίσης: Porsche 911 Turbo S «καίει» Taycan Turbo S (+video)

Η Turbo S πατάει σε ελαστικά 265/35 εμπρός και 305/30 πίσω, που περιβάλλουν ζάντες 21 ιντσών. Οι δοκιμαστές υπογραμμίζουν τις προοδευτικές αντιδράσεις, που δεν χαρακτηρίζονται από απότομη απώλεια πρόσφυσης, και αποθεώνουν τις ελάχιστες κλίσεις του αμαξώματος. Να θυμίσουμε πως η «μεγάλη» Taycan διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 761 ίππων και ροπή 1.050 Nm, και ζυγίζει 2.300 κιλά.

Get it on Google Play Download on the App Store