Τσίτα τα γκάζια με το νέο VW Golf GTI (+video)

Η VW παρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο τη νέα, 8η γενιά του Golf GTI (μαζί με τα GTD και GTE), η οποία άρχισε να κυκλοφορεί στους δρόμους. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα ολοκαίνουργιο Golf GTI να επιταχύνει από στάση και εν κινήσει, αγγίζοντας την τελική του ταχύτητα.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει το νέο VW Golf 1.5 TSI; (+video)

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο 2.0 λτ. TSI σε απόδοση 245 ίππων και 370 Nm ροπής. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είναι η στάνταρ επιλογή, με το 7άρι DSG να διατίθεται προαιρετικά. Το σύστημα ηλεκτρονικού μπλοκέ XDS είναι επίσης στάνταρ, με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ DCC (Dynamic Chassis Control) να αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού και να διαθέτουν 4 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: Individual, Comfort, Eco και Sport. Ένα νέο σύστημα, ονόματι Vehicle Dynamics Manager, αναλαμβάνει τη διαχείριση και παραμετροποίησή τους.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή VW Golf 1.5 TSI 130 PS ACT

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της VW, το νέο Golf GTI επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, τόσο με το χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με το DSG.

Ας δούμε λοιπόν και στην πραγματικότητα πόσο γρήγορο είναι το νέο VW Golf GTI, στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla 1.8 Hybrid Vs VW Golf 1.5 TSI

https://www.youtube.com/watch?v=xhjWwkgqAaI

Get it on Google Play Download on the App Store