TT RS 723HP «γονατίζει» GT-R 1.000HP (+video)

Tο Nissan GT-R πολύ σπάνια να χάσει κόντρα. Αν δεν υπάρχει Porsche 911 Turbo S απέναντι ή κάποιο hypercar, συνήθως ο «Godzilla» περνάει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Αν μιλάμε και για βελτιωμένο, τότε το στοίχημα πρακτικά «κλειδώνει». Εκτός κι αν αντίπαλος είναι ένα καθαρόαιμο drag car, όπως το εν λόγω Audi TT RS.

Το γερμανικό κουπέ είναι ταχύτατο μεν από το εργοστάσιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συναγωνιστεί το Nissan. Εδώ, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πέρα από τα 723 άλογα του -σε μεγάλου βαθμού εργοστασιακού- πεντακύλινδρου 2.5 TFSI, το TT RS έχει χάσει κιλά και έχει κερδίσει πρόσφυση. Στο πρώτο μέτωπο φροντίζει το απογυμνωμένο εσωτερικό, όπου πλέον συναντάμε μόνο το κάθισμα του οδηγού. Στο δεύτερο, τα αγωνιστικά «μπαλόνια» της Hoosier. Το Audi ζυγίζει πλέον 1.360 κιλά και είναι στημένο καθαρά για την ευθεία, τη στιγμή που ο εξ Ανατολών αντίπαλος μπορεί μεν να έχει 1.000 άλογα, αλλά ζυγίζει κοντά στα 400 κιλά παραπάνω (1.750) και παρά την τεράστια ισχύ του, δεν παύει να αποτελεί αυτοκίνητο βόλτας.

Κατά συνέπεια, στο 400άρι οι πιθανότητες είναι με το μέρος του Γερμανού. Του Αμερικανού καλύτερα, όπως είναι η καταγωγή των Hoosier. Το TT RS εκτινάσσεται από στάση, γράφοντας 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,3 δλ. και ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 9,63 δλ., με ταχύτητα εξόδου 238 χλμ./ώρα! Η τρομακτική δυναμική του GT-R αποτυπώνεται στην υψηλότερη ταχύτητα των 244 χλμ./ώρα, κι ας μένει πίσω με 10,07 δλ. Η ρεβάνς έρχεται εν κινήσει, εκεί όπου οι «βεντούζες» του TT δεν παίζουν τον ίδιο ρόλο.

Get it on Google Play Download on the App Store