Βελτιωμένο VW Amarok ή καινούργιο Ford Ranger;

Τα νέα VW Amarok και Ford Ranger μοιράζονται πολλά στοιχεία, βασιζόμενα στην ίδια πλατφόρμα. Το προηγούμενο Amarok ενδεχομένως να ζηλεύει αυτή τη σχέση, όπως το βλέπουμε να προκαλεί το pick up του «Μπλε Οβάλ» σε κόντρα.

Μάλιστα δεν πρόκειται για ένα απλό Amarok, αλλά για το W580X. Τη βελτιωμένη εκδοχή που απολαμβάνουν οι Αυστραλοί, δια χειρός Tom Walkinsaw. Ο 3.0 TDI δεν φέρει αλλαγές, παραμένοντας στα 258 άλογα και τα 580 Nm, με τη λειτουργία overboost να τον ανεβάζει στους 270 ίππους για σύντομα χρονικά διαστήματα. Το W580X επικεντρώνει τις μετατροπές στην εμφάνιση και το στήσιμο, φορώντας διαφορετικό συνδυασμό ζαντών-ελαστικών και αμορτισέρ.

Το νέο Ranger, αντίθετα, είναι απολύτως εργοστασιακό. Ο επίσης 3.0λιτρος V6 ντίζελ παράγει ένα «τσακ» λιγότερη ιπποδύναμη, στα 250 άλογα, αλλά υπερτερεί στα νιουτόμετρα (600 Nm). Το Ford εμφανίζεται αριθμητικά ανώτερο και στο αυτόματο κιβώτιο, με 10 ταχύτητες έναντι 8, όμως είναι και βαρύτερο. Κάτι που αποτυπώνεται καταρχάς στο 0-100 χλμ./ώρα, όπου το Amarok καταφέρνει να γράψει καλύτερο χρόνο στα 8,0 δλ. και να αφήσει πίσω του το Ranger κατά 0,4 δλ. Μικρή διαφορά, αλλά σημαντική, Η οποία επίσης φαίνεται στο 400άρι, όπου το VW καταφέρνει να περάσει πρώτο τη γραμμή του τερματισμού – για μια «τρίχα», βέβαια, αλλά η νίκη είναι νίκη.

Get it on Google Play Download on the App Store