VW Golf R με «πειραγμένο» μοτέρ από Audi RS 3 (+video)

Το VAG καθιέρωσε μεν τα κοινά μηχανικά μέρη μεταξύ διαφορετικών μοντέλων – με πρωτεργάτη τον 1.8 20VΤ και το πάτωμα του VW Golf IV – όμως κάποιους «γάμους» που πολύ θα θέλαμε, δεν τους έχουμε δει.

Για παράδειγμα το Golf R με τον κινητήρα του RS 3. Ο 2.0λιτρος TSI των 300 ίππων είναι ένα εξαιρετικό μοτέρ, με ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση. Ένα πρόγραμμα αρκεί για να του δώσει 50 άλογα, ενώ με λίγες ακόμα μετατροπές μπορεί άνετα να διπλασιάσει την δύναμή του. Άλλη χάρη -και κυρίως ήχο- έχει ο 5κυλινδρος του RS 3, όμως. Τελευταία φορά που η VW τοποθέτησε 5κύλινδρο κάτω από το καπό του Golf, ήταν τέλη δεκαετίας 90-αρχές 00 με τον 2.3 VR5 στην τέταρτη γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου.

Δείτε ακόμα: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Η ΜTR Performance ανέλαβε την πρωτοβουλία να «αναβιώσει» το 5κύλινδρο Golf, στο πολύ δυνατότερο. Ο κινητήρας του RS 3 πήρε θέση στο μηχανοστάσιο, όμως τα 400 άλογα δεν ήταν αρκετά για τον Γερμανό βελτιωτή. Οπότε αντικατέστησε το τούρμπο με ένα μεγαλύτερο από την The Turbo Engineers, αναλόγως έπραξε με το intercooler ενώ νέα είναι και η εξάτμιση. Το αποτέλεσμα είναι 600 ίπποι και 700 Nm ροπής, με τους Γερμανούς να υποστηρίζουν πως το μοτέρ ως είναι, έχει δυναμική να φτάσει τους 800 ίππους στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Audi RS 3 Sedan vs VW Golf R: Εσωτερική διαμάχη (+video)

Προς το παρόν καλύπτει το μισό μίλι (804 μέτρα) σε λίγο παραπάνω από 18 δευτερόλεπτα, με την ταχύτητα εξόδου να ξεπερνάει τα 252 χλμ./ώρα. Και εις ανώτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store