VW Transporter «με το πλάι κι όπου πάει» (+video)

Γνωρίζουμε ότι το Nurburgring είναι ανοιχτό για όλους. Καθείς μπορεί να πάρει το όχημά του, να πληρώσει εισιτήριο και να δοκιμάσει την τύχη του στην «Πράσινη Κόλαση». Ένα γεγονός που χαρίζει ξεχωριστές στιγμές, όπως -ας πούμε- ένα VW Transporter να προσπερνάει πλαγιολισθαίνοντας στην Κarussel ένα Scirocco!

Δείτε ακόμα: Το Nürburgring αποχαιρετά τον «Σκαραβαίο» (+video)

Το Τ3 ήταν το Transporter 3ης γενιάς και εξοπλιζόταν με μια ευρεία γκάμα κινητήρων, που αποτελούνταν και από αερόψυκτους boxer. Μια συγγένεια, δηλαδή, με την Porsche 911 της εποχής την είχε. Και όπως φαίνεται από το video, όχι μόνο σε επίπεδο μηχανικών μερών αλλά και συμπεριφοράς! Το συγκεκριμένο VW αποτελεί ιδιοκατασκευή, όντας ένα κράμα Van και Utility, με το τελευταίο να διαθέτει καρότσα αλλά μονοκάμπινη διάταξη. Ο ιδιοκτήτης του T3 που παρακολουθούμε να αφήνει εμβρόντητο τον οδηγό του πράσινου Scirocco, προφανώς αφαίρεσε το κομμάτι πίσω από την δεύτερη σειρά καθισμάτων και το μετέτρεψε σε χώρο φόρτωσης. Μια επιλογή που εκτός από διπλοκάμπινο pick-up, έκανε το Transporter και προσφιλές στις πλαγιολισθήσεις, ελέω μειωμένου βάρους πάνω από τον πίσω άξονα.

Διαβάστε επίσης: VW Transporter 740 PS κοστίζει όσο μια Porsche 911 Turbo S

Κατά πάσα πιθανότητα να μην έχει παραμείνει εργοστασιακό ούτε το μοτέρ, οπότε βάσει ακουστικής και λογικής, κάτω από την καρότσα (τα Transporter της εποχής είχαν το μοτέρ πίσω – άλλη μια ομοιότητα με την 911) συναντάμε τον 2.1 boxer σε απόδοση λογικά μεγαλύτερη των 95 ή 112 ίππων της εργοστασιακής μορφής.

Get it on Google Play Download on the App Store