Δώρο άδωρο η πτώση της τιμής των καυσίμων

Τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου και του υγραερίου κίνησης έχουν πέσει, ενώ είναι πολύ πιθανό να μειωθούν και άλλο τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις τιμές καυσίμων που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα στις 15/3/2020 διαμορφώθηκαν ως εξής (σε παρένθεση οι τιμές στις 6/3/2020):

Δείτε ακόμα: Κοροναϊός στο βενζινάδικο: Τι να προσέξετε

  • Αμόλυβδη 95 οκτ.: 1,512€ (από 1,572€)
  • Αμόλυβδη 100 οκτ.: 1,750€ (από 1,793€)
  • Diesel κίνησης: 1,269€ (από 1,319€)
  • Υγραέριο κίνησης (Autogas): 0,803€ (από 0,822€)

Επίσης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επένδυσης στην εφημερίδα του «Ελεύθερου Τύπου», η απλή αμόλυβδη βενζίνη θα πωλείται 1,35€/λτ. στα πρατήρια των μεγάλων αστικών κέντρων. Ήδη υπάρχουν πρατήρια στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη που πουλούν τη βενζίνη των 95 οκτανίων κάτω από 1,4€/λτ. Κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της απλής αμόλυβδης θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 1,45€/λτ.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το σέρβις της Pagani Huayra;

Ωστόσο, αναμενόμενα λόγω της μείωσης της κίνησης στους δρόμους, έχει καταγραφεί ανάλογη πτώση και στην κατανάλωση καυσίμων. Με λίγα λόγια η πτώση των τιμών είναι… δώρο άδωρο για την πλειοψηφία των καταναλωτών, αφού οι περισσότεροι έχουν μείνει στα σπίτια τους ή μετακινούνται ελάχιστα. Και όταν επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί, πάλι οι τιμές θα ανέβουν.

Δείτε ακόμα: Ποια μάρκα είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλοίων;

Get it on Google Play Download on the App Store