Κοροναϊός στο βενζινάδικο: Τι να προσέξετε

Με τα κρούσματα και δυστυχώς τους θανάτους από τον κοροναϊό να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και στη χώρα μας, όλοι πρέπει να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις, όπου και αν βρισκόμαστε, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του.

Δείτε ακόμα: Ποια μάρκα είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλοίων;

Ακόμα και σε συνήθειες ρουτίνας των οδηγών, όπως ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου στο βενζινάδικο, πρέπει να λαμβάνονται ορισμένα βασικά μέτρα. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κατέβει από το αυτοκίνητο και δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να πιάσει την αντλία. Αν χρειαστεί να εξέλθει από το όχημα για να ψωνίσει κάτι ή να κάνει συναλλαγή, πρέπει να φορέσει γάντια μιας χρήσεως -αφού θα πιάσει χειρολαβές- και μετά να τα πετάξει στο καλάθι.

Δείτε ακόμα: Lexus RX «απογειώθηκε» σε κόντρα! (+video)

Για ευνόητους λόγους, πρέπει στο αυτοκίνητο να υπάρχουν γάντια μιας χρήσεως και αντισηπτικό τζελ. Ενδείκνυνται η πληρωμή να μη γίνεται με μετρητά και μόνο με κάρτα και με μικρά ποσά (έως 25 ευρώ) έτσι ώστε να μη χρειάζεται καταχώρηση κωδικού PIN. Εάν χρειάζεται καθάρισμα το παρμπρίζ, καλό είναι να μην πιάσετε με γυμνά χέρια το εργαλείο που το καθαρίζει, ή ζητήστε από τον υπάλληλο να σας εξυπηρετήσει.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το σέρβις της Pagani Huayra;

Γενικά, περιορίζουμε όσο το δυνατό τις μετακινήσεις και τις επαφές με άτομα μεγάλης ηλικίας, μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε συνωστισμούς και ακολουθούμε τις οδηγίες προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

Get it on Google Play Download on the App Store