Νέες τεχνολογίες στον κλιματισμό των Hyundai

Η Hyundai ανακοίνωσε νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα οχήματα και τη δημιουργία ενός πιο ευχάριστου εσωτερικού περιβάλλοντος για τους επιβάτες. Πρόκειται για τις τρεις νέες τεχνολογίες κλιματισμού «After-Blow», «Multi-Air Mode» και «Fine Dust Indicator», οι οποίες θα εισαχθούν αρχικά σε επιλεγμένα μοντέλα στην Κορέα και μετά στα νέα οχήματα Hyundai, Kia και Genesis παγκοσμίως.

Δείτε ακόμα: Τιμές και επιδόσεις του Hyundai Veloster N

Η τεχνολογία «After-Blow» στεγνώνει το συμπύκνωμα στον εξατμιστή και καταστέλλει την ανάπτυξη μούχλας στο σύστημα κλιματισμού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τη δυσάρεστη οσμή. Αφού ο κινητήρας σβήσει και το συμπύκνωμα στον εξατμιστή στραγγίξει φυσικά μετά από περίπου 30 λεπτά, το «After-Blow» ενεργοποιείται για 10 λεπτά για να στεγνώσει την υγρασία που έχει παραμείνει. Το σύστημα κλιματισμού επιτρέπει αυτόματα την εισροή εξωτερικού αέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αισθητήρα μπαταρίας (IBS) για την παρακολούθηση της μπαταρίας και σταματά να λειτουργεί όταν η μπαταρία είναι μειωμένη απόδοση, έτσι ώστε να μην αποφορτιστεί. Επίσης, απενεργοποιείται όταν το σύστημα κλιματισμού δεν χρησιμοποιείται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Δείτε ακόμα: Εντυπωσιακό Hyundai Santa Fe N Performance

Η τεχνολογία «Multi-Air Mode» χρησιμοποιεί πολλαπλούς αεραγωγούς για τον κλιματισμό και τη θέρμανση, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούνται οι επιβάτες. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, ο αέρας διασκορπίζεται στις νέες κρυφές υποδοχές που υπάρχουν στο ταμπλό. Ο συνολικός όγκος του αέρα παραμένει ο ίδιος, αλλά η διασπορά του μειώνει την άμεση επαφή και είναι πιο ήπια σε αίσθηση. Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί με βάση την προτίμηση του προγράμματος οδήγησης.

Δείτε ακόμα: Το Hyundai i20 N πάει τάπα στο Nürburgring (+video)

Όσον αφορά την τρίτη τεχνολογία με την ονομασία «Fine Dust Indicator» μετρά τον αέρα μέσα στο όχημα σε πραγματικό χρόνο και παρέχει ψηφιοποιημένες πληροφορίες, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειρίζεται καλύτερα την ποιότητα του αέρα. Η ένδειξη εμφανίζει το επίπεδο συγκέντρωσης και ρύπανσης των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων (PM 2.5) μέσα στο όχημα χρησιμοποιώντας ακέραιους αριθμούς και χρώματα για καλύτερη ορατότητα στον χρήστη. Εάν ο αέρας του περιβάλλοντος είναι πολύ επιβαρυμένος με ρύπους, τότε το σύστημα αυτό αναλαμβάνει τον καθαρισμό του αέρα.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το νέο Hyundai Kona Electric. Δείτε τις τιμές

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τη λειτουργία των νέων αυτών συστημάτων:

Get it on Google Play Download on the App Store