«Πούπουλο» οι ανθρακονημάτινες ζάντες της Ford

Η Ford έχει προικίσει με μια ευρεία γκάμα προσόντων της κορυφαία έκδοση της νέας Mustang, καθιστώντας την Dark Horse ως μια πρώτης τάξεως εναλλακτική στις Shelby. Πλέον αποκτά κάτι που μέχρι πρότινος, αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των προηγούμενων GT350/350 R και GT500, αλλά και του supercar GT: ζάντες από ανθρακονήματα.

Οι νέοι τροχοί κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Carbon Revolution, περνώντας πριν την έγκριση παραγωγής από εκτεταμένες δοκιμές. Σύμφωνα με το «Μπλε Οβάλ» διεξήχθησαν πάνω από 200 διαφορετικά τεστ στις ζάντες, περιλαμβάνοντας τόσο τη δομική όσο και την περιβαλλοντική εξασφάλιση των απαραίτητων στάνταρ. Προκειμένου να προστατεύονται από τη θερμότητα των φρένων, ένας συνδυασμός κεραμικών και μεταλλικών υλικών έχει ψεκαστεί στο εσωτερικό των εμπρός τροχών, μέσω μιας διαδικασίας ψεκασμού πλάσματος εμπνευσμένη από την αεροδιαστημική βιομηχανία.

carbon zantes ford

 

Οι ανθρακονημάτινες ζάντες της Mustang Dark Horse έχουν διάμετρο 19 ίντσες και σχέδιο 5 ακτινών, με τα μπουλόνια ανάμεσά τους. Αν και η εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, αλήθεια είναι πως υστερούν κατά τι σε σχέση με τις πιο δυναμικές στάνταρ από αλουμίνιο. Ό,τι χάνουν σε look το κερδίζουν πολλαπλάσια επί του πρακτέου όμως, καθότι ζυγίζουν 37% λιγότερο και εξοικονομούν 9,1 κιλά μη αναρτώμενης μάζας. Τα οφέλη; Καλύτερη απόκριση και αίσθηση στο σύστημα διεύθυνσης, υψηλότερη επιβραδυντική ικανότητα και περισσότερη πρόσφυση.

Όλα ευπρόσδεκτα, από τη στιγμή που μιλάμε για την ισχυρότερη Mustang όλων των εποχών χωρίς σήματα της Shelby. Ο 5.0 V8 Coyote απολαμβάνει των περιποιήσεων της Ford Performance (σφυρήλατες μπιέλες, ενισχυμένος στρόφαλος, αυξημένη συμπίεση, επαναπρογραμματισμένη ECU και νέα εξάτμιση), στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ. και παρέχει στο δεξί πόδι του οδηγού 507 άλογα και 566 Nm, καθιστώντας παράλληλα την Dark Horse και ως την πρώτη ‘Stang που σπάει το φράγμα των 500 ίππων (πάντα εξαιρουμένων των Shelby)!

Get it on Google Play Download on the App Store