Τα πρώτα βιώσιμα ελαστικά κάνουν πρεμιέρα με BMW

BMW και Pirelli παρουσιάζουν από κοινού και υπερήφανα, τα πρώτα βιώσιμα ελαστικά στην Ιστορία! Τα πρώτα λάστιχα από φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των ελαστικών.

Η X5 xDrive45e απολαμβάνει το προνόμιο του να εφοδιάζεται με τα πρώτα, πιστοποιημένα από το Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM), ελαστικά στα χρονικά της αυτοκίνησης. Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών FSC έχει αναπτύξει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και αυστηρό πρότυπο πιστοποίησης, που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για μία περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών. Ο οργανισμός του οποίου το σήμα FSC είναι αναγνωρισμένο στη βιομηχανία ξύλου και χάρτου, εφαρμόζει αυτό το πρότυπο και σε προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

Τα «πατούμενα» της plug-in υβριδικής X5 είναι διάστασης 275/35 R22 εμπρός και 315/30 R22 πίσω, συνδράμοντας πέρα από την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος, στη μείωση της κατανάλωσης και του θορύβου. Όντας ελαστικά χαμηλής τριβής, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στοιχείων κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων που ανακοινώνουν οι Βαυαροί για το SUV τους (1,2-1,7 λίτρα/100 χλμ. μέση τιμή κατανάλωσης καυσίμου, 24,3-27,7 kW/h μέση τιμή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, 29-37 CO2/χλμ. εκπομπές ρύπων). Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει στα 77-88 χλμ., με το συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα-εξακύλινδρου εν σειρά τούρμπο 3 λίτρων να παράγει συνδυαστικά 394 άλογα και 600 Nm ροπής.

«Ως premium κατασκευαστής, το ΒMW Group φιλοδοξεί να δείξει το δρόμο προς τη βιωσιμότητα και να αναλάβει ευθύνη», δήλωσε ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. Ο Giovanni Tronchetti Provera, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στον τομέα Βιωσιμότητας & Μελλοντικής Κινητικότητας της Pirelli, συμπλήρωσε: «Πριν καν φτάσει στο δρόμο, η βιώσιμη κινητικότητα ξεκινά από τις πρώτες ύλες. Με το πρώτο στον κόσμο ελαστικό πιστοποιημένο κατά FSC, η Pirelli για μία ακόμα φορά καταδεικνύει τη δέσμευσή της στην επιδίωξη όλο και πιο απαιτητικών στόχων σε επίπεδο βιωσιμότητας.

Τέλος, ο Jeremy Harrison, Chief Markets Officer, FSC International, πρόσθεσε: «Τα νέα ελαστικά της Pirelli με πιστοποίηση FSC είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων σε όλη την αλυσίδα του φυσικού καουτσούκ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου, βάζοντας φρένο στην αποψίλωση των δασών και στηρίζοντας τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής»

Get it on Google Play Download on the App Store