Τα Volvo θα «μιλάνε» με τα αλάρμ!

Με την αυτόνομη οδήγηση στο κατώφλι είναι αναμενόμενο οι αυτοματισμοί των οχημάτων να περάσουν σε άλλο επίπεδο. Τέτοιο, που να επιτρέπει τη μεταξύ τους επικοινωνία! Τεχνολογία που δεν αφορά το μέλλον, αλλά ήδη υπάρχει, εφαρμόζεται -συνήθως πιλοτικά- σε επιλεγμένα κράτη και μοντέλα, με την Volvo να ανήκει στους πρωτοπόρους.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε την ομάδα CSI της Volvo;

Από το 2016 σε Σουηδία και Νορβηγία, τα μοντέλα της σειράς 90 (S90, V90 και XC90) μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους, μέσω των συστημάτων Hazard Light Alert και Slippery Road Alert. Τα αυτοκίνητα είναι συνδεδεμένα μέσω cloud και ενημερώνουν το ένα το άλλο όταν ενεργοποιούνται τα αλάρμ ή το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας, προειδοποιώντας για κινδύνους στο δρόμο. Το μήνυμα αναγράφεται στον πίνακα οργάνων, εφιστώντας την προσοχή στον οδηγό.

Τώρα οι Σουηδοί περνάνε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, τοποθετώντας στάνταρ τα ανωτέρω συστήματα σε όλα τα μοντέλα για την αγορά των Η.Π.Α., από το 2021. Όπως και τα υπόλοιπα επικουρικά συστήματα, ο οδηγός θα μπορεί να τα απενεργοποιήσει μέσω του συστήματος πολυμέσων. Την ανωνυμία των δεδομένων εξασφαλίζει η συνεργασία της Volvo με την Waycare, ενώ ο επικεφαλής συστημάτων ασφαλείας της εταιρίας, Malin Ekholm, δήλωσε πως «η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των αυτοκινήτων, συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αποτροπής ατυχημάτων που, κανονικά, δύσκολα αποτρέπονται».

Δείτε ακόμα: Κάθε νέο Volvo με τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα

Διαβάστε επίσης: Volvo Amazon: Το αυτοκίνητο που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Η Volvo έχει διεξάγει μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η έγκαιρη προσαρμογή της ταχύτητας στις συνθήκες μειώνει δραματικά την πιθανότητα ατυχήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store