Τα υβριδικά Jeep θα φορτίζουν με κύματα!

93

Η Jeep με τα νέα Plug-in Hybrid Renegade και Compass θα παρουσιάσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής ενέργειας με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρισμού από την κίνηση των κυμάτων της θάλασσας.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το νέο Jeep Renegade από 18.900 ευρώ

Η παρουσίαση των νέων Plug-in Hybrid Renegade και Compass δεν θα σηματοδοτήσει απλά τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας, αλλά και την εφαρμογή μιας νέας επαναστατικής τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Το σύστημα 4xe HydrO θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη μετάβαση του αυτοκινήτου μέσα από νερό με ελάχιστο ύψος τα 15 εκ., όπως π.χ. σε εκτός δρόμου διαδρομές ή κατά τη διάσχιση ποταμών. Με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ενέργειας μέσω της κίνησης των κυμάτων, το 4xe HydrO θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια του νερού σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα φορτίζει την μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Μια ειδικά σχεδιασμένη φτερωτή από ένα νέο εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό θα μεταφέρει την κίνηση του νερού στη γεννήτρια μέσω ενός άξονα κατασκευασμένου από ίνες άνθρακα. Το σύστημα θα είναι εντελώς αθόρυβο και δεν θα επηρεάζει τη συνολική απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

Δείτε ακόμα: Πότε έρχονται τα νέα Jeep Plug-In Hybrid;

Εκμεταλλευόμενη τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της και παράλληλα την προηγμένη τετρακίνηση 4xe που θα εφοδιάζει τα Plug-in Hybrid μοντέλα της, η Jeep καταφέρνει να επαναφορτίζει με έναν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τις μπαταρίες των οχημάτων. Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται ότι θα δίνει απόλυτη αυτονομία σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ σε 2η φάση θα εξελιχθεί και το σύστημα 4xe HydrY που θα παράγει ενέργεια μέσω της μετάβασης του αυτοκινήτου από αμμώδεις περιοχές (π.χ. έρημος). Θυμίζουμε ότι τα μοντέλα της Jeep που έχουν την πιστοποίηση Trail Rated (όλα τα Trailhawk και όλα τα Wrangler) μπορούν να διαπεράσουν υδάτινα περάσματα βάθους έως και 75 εκ. (χωρίς τη χρήση του αναπνευστήρα)!

Δείτε ακόμα: Οι τιμές όλων των εκδόσεων του Jeep Wrangler

Το σύστημα 4xe HydrO βρίσκεται ήδη στις τελικές φάσεις δοκιμών και πιστοποίησης, ενώ καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αξιοποίησαν στο παρελθόν ακόμα και τις ακτές νησιού στο Β. Ιόνιο για την πραγματοποίηση ρυθμίσεων.