Το νέο VW Golf κάνει αέρα στους επιβάτες του! (+video)

Πριν από λίγα χρόνια, όταν στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων τοποθετούνταν διάφορα νέα αξεσουάρ, λέγαμε χαριτολογώντας «μήπως κάνει και αέρα;». Πλέον, στο νέο VW Golf αυτή η λειτουργία γίνεται αυτόματα, μέσω του ευφυούς συστήματος κλιματισμού. Μη φανταστείτε ότι βγάζει… βεντάλια, αλλά εκτελεί αυτόματα με φωνητικές εντολές όλες τις επιθυμίες του οδηγού και συνοδηγού.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo ελέγχει τα τυφλά σημεία του οδηγού

Το προαιρετικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού 3 ζωνών «Air Care Climatronic» είναι ιδιαίτερα ολοκληρωμένο και διαισθητικό, με τις ρυθμίσεις του να γίνονται είτε με συρόμενο διακόπτη αφής είτε με φωνητικές εντολές. Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν πρόσβαση στο μενού του συστήματος κλιματισμού Air Care Climatronic με το αντιαλλεργικό φίλτρο και τις 3 ζώνες ελέγχου είτε μέσω της οθόνης του συστήματος Infotainment είτε μέσω των πλήκτρων αφής άμεσης πρόσβασης που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο Golf που ανταποκρίνεται τόσο διαδραστικά στις επιθυμίες του οδηγού και του συνοδηγού.

Δείτε ακόμη: Ιδού τα νέα VW Golf GTI, GTD και GTE

Μέσω του νέου μενού Smart Climate είναι δυνατή η ενεργοποίηση διαισθητικά προκαθορισμένων σεναρίων με ένα απλό άγγιγμα ή εναλλακτικά χρησιμοποιώντας φωνητικό έλεγχο.

Η Volkswagen έχει εντοπίσει τις πέντε συχνότερα χρησιμοποιούμενες επιλογές και τις έχει μεταφέρει στο μενού Smart Climate. Οι επιλογές αυτές είναι:

  • Clear view (ξεθαμπώνει το παρμπρίζ)
  • Warm feet (πιο ζεστός αέρας στα πόδια)
  • Warm hands (πιο ζεστός αέρας στους αεραγωγούς στο ταμπλό)
  • Cool feet (πιο κρύος αέρας στα πόδια)
  • Fresh air (φρέσκος αέρας στο εσωτερικό)

Δείτε ακόμη: Το προηγμένο Infotainment του νέου VW Golf (+video)

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο οδηγός ή ο συνοδηγός να πουν «I am cold» (Κρυώνω) ή «I am warm» και το Air Care Climatronic θα αλλάξει τη θερμοκρασία στην πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού ανάλογα για κάθε εντολή. Επιπλέον, το σύστημα είναι τόσο προηγμένο που αναγνωρίζει και εντολές της μορφής «Make it four degrees warmer» (κάνε το τέσσερις βαθμούς πιο ζεστό) για να αλλάξει τη θερμοκρασία ανάλογα. Εξίσου απλά και αποτελεσματικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του συστήματος αυτόματου κλιματισμού εκφράσεις όπως «There’s a draught» (κάνει ρεύμα) ή «It’s stuffy» (είναι αποπνικτικά), με το αυτόματο σύστημα κλιματισμού να ανταποκρίνεται ανάλογα!

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου VW Golf στην Ελλάδα

Ο προηγμένος έλεγχος του συστήματος κλιματισμού στο νέο Golf στο video:

Get it on Google Play Download on the App Store