Το προηγμένο Infotainment του νέου VW Golf (+video)

83

Το νέο VW Golf τοποθετεί ακόμα πιο ψηλά τον πήχη σε επίπεδο τεχνολογίας και ως αυτοκίνητο αναπτύσσει την πιο στενή σχέση με τον οδηγό από ποτέ. Ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου, το Innovision Cockpit, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου και περιλαμβάνει τα ψηφιακά όργανα ελέγχου (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών και το σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών. Η συγχώνευση του Digital Cockpit με το σύστημα Infotainment δημιουργεί μια νέα, πλήρως ψηφιακή αρχιτεκτονική στον ίδιο οπτικό άξονα, με το Infotainment στο επίκεντρο του Innovision Cockpit του Golf.

Δείτε ακόμη: Tι κάνει το Blind Spot Sensor στο VW T-Cross;

Η αρχική οθόνη του Infotainment, στη λειτουργία της μοιάζει με οθόνη smartphone και στην έκδοση DiscoverPro είναι παραμετροποιήσιμη. Ο οδηγός μπορεί να την διαμορφώσει σύμφωνα με το γούστο, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, ώστε σε αυτήν να εμφανίζονται οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Η αλλαγή από τη μία οθόνη στην άλλη μπορεί να γίνει είτε με την αφή είτε με ανέπαφο χειρισμό, με απλή κίνηση του χεριού μπροστά από την οθόνη.

Δείτε ακόμη: Ακούστε το νέο VW Golf να μιλάει με τον οδηγό του

Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τα πάντα διαισθητικά. Ο έλεγχος της έντασης ήχου του Infotainment, γίνεται είτε με την αφή, επί της οθόνης, είτε με συρόμενο διακόπτη αφής (touchslider), αντί των παραδοσιακών διακοπτών, στην έκδοση DiscoverPro. Εκτός του Infotainment, με τον ίδιο συρόμενο διακόπτη αφής γίνεται ο έλεγχος του συστήματος πλοήγησης και του συστήματος κλιματισμού ενώ με συρόμενο διακόπτη αφής,στην κονσόλα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ελέγχεται και η πανοραμική ηλιοροφή.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου VW Golf στην Ελλάδα

Η λέξη κλειδί στο χειρισμό του νέου Golf είναι η «εξατομίκευση». Οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις του οδηγού αποθηκεύονται απευθείας στο αυτοκίνητο ή προαιρετικά αποθηκεύονται στο cloud, γεγονός που σημαίνει ότι είναι και πάλι διαθέσιμες ακόμα και μετά την αλλαγή του οδηγού ή του οχήματος. Ανάλογα με τον εξοπλισμό του μοντέλου, συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμίσεις του InnovisionCockpit, η θέση των καθισμάτων, η θέση των εξωτερικών καθρεφτών και το σύστημα κλιματισμού, ο φωτισμός ambient και ο φωτισμός coming/leavinghome.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo παρκάρει μόνο του (+video)

Παρακολουθείστε παρακάτω και το σύντομο βίντεο με το σύστημα Infotainment: