Ξερόγκαζα με τηλεχειρισμό για τη νέα Ford Mustang

Οι κάτοχοι της νέας Mustang αποκτούν τη δυνατότητα να στροφάρουν το μοτέρ του αυτοκινήτου τους, δίχως καν να βρίσκονται μέσα σε αυτό! Η λειτουργία Remote Rev φέρνει το γκάζι του pony car στο χέρι του οδηγού, επιτρέποντάς του να το πατάει εξ αποστάσεως μέσω του κλειδιού.

Για να γεμίσει την ατμόσφαιρα με τις μελωδίες του τετρακύλινδρου τούρμπο 2.3 EcoBoost ή του ατμοσφαιρικού 5.0 V8 μέσω τηλεχειρισμού, οι έχοντες την τελευταία γενιά ‘Stang θα πρέπει να ακολουθήσουν μια απλή αλληλουχία κινήσεων. Καταρχάς, θα πρέπει η μετάδοση να περιλαμβάνει το 10άρι αυτόματο κιβώτιο και η εξάτμιση το προαιρετικό Ford Active Exhaust. Δευτερευόντως, ο κινητήρας θα πρέπει να έχει ζεσταθεί. Το μοτέρ ενεργοποιείται είτε μέσω του κλειδιού, είτε μέσω της εφαρμογής FordPass, είτε κανονικά από το start button. Αφού έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας, τότε καθίσταται δυνατή η συνέχεια του «τηλε-ξερόγκαζου».

Στη συνέχεια πατάμε διαδοχικά τα κουμπιά κλειδώματος/ξεκλειδώματος εντός 3 δευτερολέπτων. Αν το κάνουμε σωστά, ο κινητήρας θα στροφάρει στις 2.000 σ.α.λ. για να μας δείξει ότι το Remote Rev έχει ενεργοποιηθεί. Το τρίτο βήμα περιλαμβάνει και πάλι το ίδιο πάτημα των κουμπιών, που θα στείλουν το μοτέρ στις 5.000 σ.α.λ. τρεις σερί φορές. Ένα «βρουμ-βρουμ-βρουμ» δηλαδή, για να το κάνουμε ακόμα πιο παραστατικά. Το όριο περιστροφής δεν πάει παραπάνω, προς διαφύλαξη του μοτέρ. Αφού εκτελεστούν τα τρία ξερόγκαζα, το πρόγραμμα παραμένει σε κατάσταση αναμονής και επανέρχεται σε δράση με εκ νέου πάτημα των «λουκέτων» στο κλειδί.

Η Ford αναφέρει πως η λειτουργία χρησιμεύει καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες Mustang αρέσκονται σε ξερόγκαζα και ψάχνουν νέους τρόπους για να «ψαρώνουν» τον κόσμο. Ένα αυτοκίνητο που γκαζώνει μόνο του, σίγουρα θα αφήσει πολλούς να χαζεύουν.

Get it on Google Play Download on the App Store