Το «αντρικό» Ford Explorer γιορτάζει τη Μέρα της Γυναίκας

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η Ford για να γιορτάσει τη Μέρα της Γυναίκας, παρουσιάζοντας το πιο «αντρικό» Explorer. Όταν λέμε «αντρικό», δεν εννοούμε ότι θέλει μπράτσα Σταλόνε το τιμόνι για να στρίψει ή πόδια Ρονάλντο για να πατάς τα πεντάλ. Το «Μπλε Οβάλ» μας δείχνει πώς θα ήταν το μεγάλο του SUV, αν του έλειπαν θεμελιώδη χαρακτηριστικά που έχουν ανακαλυφθεί από γυναίκες.

Ένα αυτοκίνητο, δηλαδή, χωρίς υαλοκαθαριστήρες, θέρμανση, φλας, κεντρικό καθρέπτη και σύστημα πλοήγησης, μεταξύ άλλων. Φαντάζεστε την καθημερινότητα στους δρόμους δίχως ένα, όχι όλα, από αυτά; Τι κομφούζιο θα επικρατούσε αν στρίβαμε όλοι «χύμα», χωρίς να προειδοποιούμε τους άλλους (όχι ότι δεν το κάνουν αρκετοί, ούτως ή άλλως). Πώς θα αντέχαμε μέσα στο αυτοκίνητο μακριά από τη θαλπωρή του καλοριφέρ, τις κρύες μέρες (και τις ακόμα πιο κρύες νύχτες) του χειμώνα; Τι θα κάναμε όταν μας έπιανε βροχή όταν οδηγούσαμε, αν δεν είχαμε υαλοκαθαριστήρες. Πόσο επικίνδυνοι θα ήταν οι δρόμοι αν δεν ελέγχαμε την κίνηση πίσω μας, μέσω του κεντρικού καθρέπτη. Θυμηθείτε μόνο «τι πατέντες έπρεπε να κάνουμε για να βρούμε δρόμους, όταν δεν υπήρχαν GPS».

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές, οι οποίες εν πολλοίς καθορίζουν τη χρήση του αυτοκινήτου και τη φύση της ίδιας της οδήγησης, ευχαριστούν (κι εμείς μαζί τους) τις γυναίκες για την ύπαρξή τους. Η Florence Lawrence, για παράδειγμα, σύστησε στην αυτοκίνηση τα φώτα φρένων και τα φλας τη δεκαετία του, αμελώντας ωστόσο να τα κατοχυρώσει πνευματικά. Κατά συνέπεια, δεν έλαβε ποτέ ούτε τα εύσημα που της αναλογούσαν, ούτε κάποιο χρηματικό όφελος. Πολύ νωρίτερα, στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 1900, η Dorothy Levitt έβαλε στο αυτοκίνητό της έναν σταθερό καθρέπτη στο κέντρο. Σήμερα, τον ξέρουμε ως κεντρικό καθρέπτη. Το GPS; Ανακάλυψη της Gladys West, στα 70’s-80’s.

Η Ford εξάλλου διακρίνεται για τη γυναικεία αύρα σε νευραλγικές θέσεις. Η Elena Ford είναι επικεφαλής της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών (το after sales, κοινώς), η Lisa Drake αντιπρόεδρος ηλεκτροκίνησης και η Dianne Craig πρόεδρος της Lincoln. Από εμάς ένα μεγάλο «Χρόνια Πολλά» τόσο σε αυτές, όσο και σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω!

Get it on Google Play Download on the App Store