Το νέο Ford Bronco έρχεται στην Ευρώπη (+video)

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα την άφιξη ενός μοντέλου-θρύλου στην Ευρώπη, για πρώτη φορά: του εμβληματικού Bronco!

Από το 1966 που κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά του, το Bronco δεν είχε περάσει ποτέ επίσημα τον Ατλαντικό. Η σύγχρονη εκδοχή του το κάνει πράξη, σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό οχημάτων και για επιλεγμένες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, φέρνοντας στα μέρη μας ένα SUV με μοναδικό στυλ και γνήσια αίσθηση περιπέτειας. Στο εμπρός τμήμα του οχήματος ξεχωρίζουν η χαρακτηριστική μάσκα, οι στρογγυλοί προβολείς και τα μεγάλα σήματα, με τα τετραγωνισμένα πάνελ του αμαξώματος να καθιστούν πιο ευδιάκριτες τις εξωτερικές γωνίες για ευκολότερους ελιγμούς σε απαιτητικές, εκτός δρόμου συνθήκες.

To ίδιο κάνουν τα trail sights – τα υπερυψωμένα τμήματα στην κορυφή των εμπρός φτερών που βοηθούν τον οδηγό στο να υπολογίζει ακριβώς το πλάτος του αμαξώματος. Παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σημεία πρόσδεσης, ικανά να υποστηρίξουν βάρος έως 68 κιλών και διευκολύνοντας τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, όπως για παράδειγμα ένα κανό. Το Bronco διαθέτει πολλά αφαιρούμενα στοιχεία που επιτρέπουν τόσο την εξατομίκευση όσο και τη βελτιωμένη απόδοση εκτός δρόμου. Μεταξύ αυτών είναι η μάσκα και ο εμπρός προφυλακτήρας, που μπορούν να αφαιρεθούν και εν συνεχεία να αντικατασταθούν για τη δημιουργία εναλλακτικών εκδόσεων, οι πόρτες, ακόμα και η οροφή!

Τα πλαστικά πρόσθετα που εφαρμόζονται στα τόξα των θόλων των τροχών είναι σχεδιασμένα για να αποσπώνται χωρίς ίχνη ζημιάς σε περίπτωση μιας πρόσκρουσης σε off-road συνθήκες και να αντικαθίστανται εύκολα και γρήγορα. Τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο μειώνουν το συνολικό βάρος των θυρών, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελαφριές για να αφαιρούνται από τους ιδιοκτήτες ανεξαρτήτως σωματότυπου, τοποθετούμενες σε ειδικές τσάντες αποθήκευσης για την ασφαλή μεταφορά των θυρών μέσα στο αυτοκίνητο, έτοιμων για επανατοποθέτηση μέσα σε λίγα λεπτά. Η ομάδα σχεδίασης τοποθέτησε επίσης τους εξωτερικούς καθρέπτες μπροστά από το παρμπρίζ, ώστε η ορατότητα να διατηρείται ακόμα και όταν οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί.

Γύρω από το Bronco υπάρχουν πολλές κρυμμένες λεπτομέρειες, που τιμούν την κληρονομιά του μοντέλου και ανακαλύπτονται από τον ιδιοκτήτη καθώς χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο. Τέτοια παραδείγματα είναι τα λογότυπα με το άλογο Bronco, ένα γραφικό που παραπέμπει στο αυθεντικό μοντέλο του 1966, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών ενσωματωμένο στο εσωτερικό και οι «κρυμμένες» συντεταγμένες GPS που αφορούν τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μοντέλου.

Την κίνηση αναλαμβάνουν δυο EcoBoost: o τετρακύλινδρος 2.3 των 270 ίππων και 420 Nm ροπής, μαζί με τον 2.7 V6 των 310 ίππων και 542 Nm. Στην πρώτη περίπτωση, εκτός του 10τάχυτου αυτόματου, υπάρχει η επιλογή ενός νέου 7τάχυτου χειροκίνητου. Ο 2.7 V6 συνδυάζεται αποκλειστικά με 10άρι αυτόματο. Υπάρχουν διαθέσιμα δύο συστήματα τετρακίνησης, με το ένα να έχει ένα 2τάχυτο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο βοηθητικό κιβώτιο, ενώ το πιο προηγμένο έχει επίσης 2άρι ηλεκτρομηχανικό transfer case με αυτόματη εμπλοκή 4H.

To νέο Bronco θα έρθει στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2023, όπως είπαμε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και για ορισμένες χώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store