Nissan GT-R Nismo με χρόνο 7.08 στο Ring

Η Nismo εδώ και μερικούς μήνες ετοιμάζει την τελευταία -ίσως- βελτιωμένη εκδοχή του Nissan GT-R, την οποία και θα την δούμε επίσημα αύριο. Για την ώρα το GT-R της Nismo δείχνει και είναι πιο άγριο από οποιαδήποτε άλλη επίσημη έκδοσή του με την απόδοσή του να ανέρχεται στους 595 ίππους και την ροπή στα 650Nm (από 545 ίππους και 627 Nm του νορμάλ GT-R). Η αύξηση της απόδοσης προέρχεται από την βελτίωση του συστήματος εισαγωγής και εξάτμισης καθώς και από την εφαρμογή μεγαλύτερης τουρμπίνας προερχόμενης από την αγωνιστική έκδοση GT3 του αυτοκινήτου. Μάλιστα η Nismo αναφέρει ότι οι αποδιδόμενες τιμές ισχύος και ροπής θα μπορούσαν να είναι αρκετά αυξημένες, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ρίσκαρε την απροβλημάτιστη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο τελικά ίσως αποτελεί και το μοναδικό τρωτό σημείο του GT-R.

Αισθητικά, το Nismo GT-R ξεχωρίζει από το λευκό του χρώμα και τις κόκκινες λεπτομέρειες της Nismo, ενώ θα διατίθεται προαιρετικά με body kit κατασκευασμένο από ανθρακόνημα το οποίο μειώνει το βάρος του αμαξώματος κατά 143 ολόκληρα κιλά. Αυτό το κιτ περιλαμβάνει επίσης και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins και κάποιες ενισχύσεις στο σασί για αγωνιστική κυρίως χρήση. Οι μαύροι τροχοί των 20 ιντσών με τα ελαστικά διάστασης 255/40 πάντως θα εφοδιάζουν κάθε έκδοση του Godzilla της Nismo.

Αξιο αναφοράς είναι τέλος το γεγονός ότι με το πακέτο track package που αναφέραμε παραπάνω, το ήδη γρήγορο GT-R «γύρισε» το Nürburgring σε χρόνο 7.08:69 με οδηγό τον Michael Krumm (πρώην πρωταθλητή του FIA GT1) και έτσι για άλλη μια φορά η Nissan ρίχνει λάδι στη φωτιά. Περισσότερα στοιχεία για το εντυπωσιακό αυτό GT-R θα έχουμε στη διάθεσή μας αύριο από την επίσημη παρουσίασή του.

Get it on Google Play Download on the App Store