Nissan 370Z Nismo με πιο σπορ χαρακτήρα

Η Nismo μετά την επιτυχημένη πορεία των αναβαθμισμένων προϊόντων της Νissan στην Αμερική και την Ιαπωνία, βάζει πλώρη και για την ευρωπαϊκή αγορά. To Νissan 370Z Nismo είναι ένα βελτιωμένο 370Ζ το οποίο έχει δεχθεί επεμβάσεις σε σημεία νευραλγικής για τον χαρακτήρα του σημασίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Αρχικά το body kit που περιλαμβάνει εμπρός lip spoiler και διαχύτη στο πίσω μέρος, βελτιώνει την αεροδυναμική του αμαξώματος με το downforce να βελτιώνεται και να προσεγγίζει εκείνο του κορυφαίου GT-R. Εκτός των λειτουργικών χαρακτηριστικών, το body kit χαρίζει φυσικά πιο εντυπωσιακή εμφάνιση σε συνδυασμό με την όμορφη αεροτομή, τα πλαϊνά μασπιέ και τις 19 ιντσών ζάντες ανθρακί απόχρωσης που φιλοξενούν ελαστικά της Bridgestone διάστασης 245/40 εμπρός και 285/35 πίσω. Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις είναι μικρές και αφορούν στην επένδυση αλκαντάρα του τιμονιού και τα νέα σπορ καθίσματα.

Ο V6 κινητήρας των 3.7 λίτρων αποδίδει 16 ίππους παραπάνω από το νορμάλ 370Z, φτάνοντας τους 344 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. με ροπή 370Nm/5.200 σ.α.λ ενώ διαθέτει και βελτιωμένη απόκριση του γκαζιού. Οι επιδόσεις είναι ελαφρώς καλύτερες σε σχέση με ένα stock 370Ζ και με το νέο σύστημα εξάτμισης έχει βελτιωθεί και ο ήχος του, όμως το βασικότερο σημείο βελτίωσης στο 370Ζ Νismo αφορά την οδική του συμπεριφορά.  

Πρωταρχικός στόχος λοιπόν της Nismo ήταν η διαμόρφωση ενός ακόμα πιο οδηγοκεντρικού και fun to drive 370Ζ μέσω της οδικής του συμπεριφοράς. Για το λόγο αυτό, το αμάξωμα χαμήλωσε κατά 10 χλστ. και διαθέτει νέα (πιο σφιχτή κατά 15%) επιλογή αμορτισέρ – ελατηρίων. Τέλος, νέο είναι και το σύστημα πέδησης που προέρχεται από το GT-R ενώ διαθέτει και πιο σπορ προδιαγραφών υγρά στο κύκλωμά του. Το Nissan 370Z Nismo θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store