Το υψηλών επιδόσεων Detroit Electric SP:01




Η αμερικάνικη φίρμα Detroit Electric παρουσίασε το σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο SP:01, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα της Lotus Exige και ζυγίζει μόλις 1.070 κιλά, χάρη στο αλουμινένιο πλαίσιο και τα τμήματα του αμαξώματος από ανθρακόνημα. Το ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 204 ίππων τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 37 kWh που φτάνει για να διανύσει το Detroit Electric SP:01 μέχρι 290 χιλιόμετρα.

Μπορεί η ισχύς να μην ενθουσιάζει, ωστόσο είναι υπεραρκετή για να το επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φτάσει τα 248 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας μαζί με την μπαταρία είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος του οχήματος και γίνονται ορατά μέσω των διάφανων τμημάτων του καπό, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν κάποιο αισθητικό ενδιαφέρον, καθώς το μόνο που φαίνεται είναι δύο μαύρα κουτιά. Αν και πρόκειται για ηλεκτρικό όχημα περιλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων και προαιρετικά πέντε ταχυτήτων, έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή οδηγική αίσθηση, όσο βέβαια είναι αυτό εφικτό από την στιγμή που δεν υπάρχει το άκουσμα και η αίσθηση ενός θερμικού κινητήρα. Παράλληλα προσφέρεται και αυτόματο δύο σχέσεων.

Μεταξύ των πιο ενδιαφερόντων χαρακτηριστικών του είναι και το smartphone στο εσωτερικό, μέσω του οποίου γίνεται ο χειρισμός των λειτουργιών του αυτοκινήτου, του ηχοσυστήματος κ.λπ. Για όσους ενδιαφερόμενους, η τιμή του Detroit Electric SP:01 υπολογίζεται στις 105.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο. 

Get it on Google Play Download on the App Store