Zbee: Το ηλεκτρικό τρίκυκλο του 21ου αιώνα




Η Σουηδική εταιρεία Clean Motion κατασκευάζει το πιο σύγχρονο τρίκυκλο όχημα Zbee, το οποίο παρουσίασε στην Ινδονησία και στοχεύει να αντικαταστήσει τα χιλιάδες παλαιάς τεχνολογίας τρίκυκλα που υπάρχουν εκεί αλλά και σε πολλές ασιατικές χώρες. Παράλληλα, θα ήταν πολύ κατάλληλο και σε πολλά τουριστικά μέρη με στενούς δρόμους, όπως σε νησιά, αφού εκτός από τον οδηγό μεταφέρει δύο ακόμα επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους.

Το Zbee έχει μήκος 2.400 χλστ., πλάτος 1.250 χλστ., ύψος 1.500 χλστ., αρκετά μοντέρνο σχεδιασμό και σύμφωνα με την εταιρεία είναι πολύ ευχάριστο και εύκολο στην οδήγηση. Το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), ενώ εξοπλίζεται με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων.

Το βάρους 230 κιλών αμάξωμα του Zbee εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 2kW/4kW, η αυτονομία του φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 45 χλμ./ώρα και η κατανάλωση ανέρχεται στις 4 kWh/100 χλμ, δηλαδή 32 λεπτά του ευρώ ανά 100 χλμ. Ενδεικτικά η τιμή του στην Ινδονησία κυμαίνεται γύρω στις 5.500 ευρώ.  

Get it on Google Play Download on the App Store