Θα θέλατε να επιστρέψει το Opel Tigra;

Το Tigra ήταν στην πρώτη του γενιά ένα μικρό κουπέ της Opel (1994-2001), που επέστρεψε το 2004 έως και το 2009, έχοντας ένα αμάξωμα μικρού κάμπριο μοντέλου (ανοιγόμενη μεταλλική οροφή). Πλέον και με την αγορά της Opel από την PSA Peugeot-Citroen, δεν αποκλείεται να ξαναδούμε στη «ζωή» το μικρό κάμπριο μοντέλο.


 

Την επιστροφή του Tigra μας δείχνει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva, ο οποίος παίρνει σαν βάση το Opel ADAM, από το οποίο του αφαιρεί την οροφή για να δημιουργήσει την τρίτη γενιά του Tigra. Το τελικό αποτέλεσμα μας φέρνει ένα αρκετά μοδάτο μικρό κάμπριο μοντέλο, που δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην τωρινή γκάμα της Opel.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση της Opel στο σχέδιο αυτό, η οποία δείχνει να έχει επικεντρωθεί στα crossover και SUV μοντέλα με το επικείμενο λανσάρισμα των Crossland X και Grandland X, ωστόσο εάν ποτέ το Tigra έμπαινε στην παραγωγή, θα μπορούσε π.χ. να λάβει τον 1.400άρη turbo κινητήρα των 150 ίππων της εταιρείας.

Επίσης και με βάση τα δεδομένα της εποχής, είναι σίγουρο ότι εάν επιστρέψει το Tigra δεν θα έχει ξανά μεταλλική ανοιγόμενη οροφή, αλλά υφασμάτινη, για λόγους βάρους. Σε κάθε περίπτωση το εάν αναγεννηθεί το Tigra θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, όμως η πρόταση του Silva δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

Διαβάστε ακόμα: 

Η «κινέζικη» Lotus Elise 

Ρώσοι μετέτρεψαν Lada Samara σε… transformer (+video)

 Το diesel δεν είναι πλέον το κυρίαρχο καύσιμο της Ευρώπης

Get it on Google Play Download on the App Store