Ανανεωμένο Opel Meriva με νέο 1.6 diesel

Με νέο 1.6 diesel 136 ίππων με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ.

Το ιδιαίτερα πρακτικό μικρό πολυχρηστικό Opel Meriva δέχεται την πρώτη του ανανέωση και εκσυγχρονίζεται αισθητικά και μηχανικά, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του. Εξωτερικά το ανανεωμένο Meriva διακρίνεται από το ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και μάσκα με την πιο κομψή αισθητική, στα φωτιστικά σώματα ενσωματώθηκαν LED φώτα ημέρας, στο πλάι προστέθηκε χρώμιο το κάτω μέρος των παραθύρων, ενώ πίσω άλλαξε ο σχεδιασμός του καλύμματος των LED φαναριών.

Στο εσωτερικό του, όπου την είσοδο των πίσω επιβατών διευκολύνουν πολύ οι πόρτες FlexDoors (ανοίγουν σε αντίθετη φορά από τις μπροστινές) έχει ανασχεδιαστεί η πολυλειτουργική κεντρική κονσόλα FlexRail και φέρει πιο μικρές ράγες για αύξηση των χώρων στο πίσω τμήμα της καμπίνας. Παράλληλα, προστέθηκε κάμερα οπισθοπορείας και το πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment IntelliLink με οθόνη 7 ιντσών υψηλής ευκρίνειας στο κέντρο του ταμπλό.

Από μηχανικής σκοπιάς όλοι οι κινητήρες είναι πλέον Euro 6, ενώ προστέθηκε ο νέος diesel 1.6 CDTI, ο οποίος θα αντικαταστήσει σταδιακά τους 1.3 CDTI και 1.7 CDTI, καθώς θα διατεθεί σε διαφορετικές αποδόσεις. Αρχικά ο 1.6 CDTI θα προσφερθεί με ισχύ 136 ίππων και 320 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ., επιταχύνοντας το ανανεωμένο Meriva στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,1 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 116 γρ./χλμ.. Επίσης το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο 1.6 CDTI θα αποκτήσει και εκδόσεις με ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO2.

Οι υπόλοιποι κινητήρες θα διατηρηθούν και είναι οι 1.4 λίτρων με απόδοση 100, 120 και 140 ίππων (οι δύο πιο ισχυροί συνδυάζονται και με το αναβαθμισμένο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο), καθώς και ο 1.4 LPG με 120 ίππους.

Τέλος, η παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου Meriva έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών στις αρχές του 2014 (16-26 Ιανουαρίου) και τότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις. 

Get it on Google Play Download on the App Store