Opel Karl χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με 4,3 λτ. κατανάλωση

Περισσότερες λεπτομέρειες ανακοίνωσε η Opel για το νέο μίνι μοντέλο της Karl, πριν την επίσημη πρεμιέρα του που θα γίνει το Μάρτιο (5-15) στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μήκους 3,68 μ., ύψους 1,48 μ. και με μεταξόνιο 2.385 χλστ. αμάξωμά του ζυγίζει 939 από κιλά, ενώ την κίνησή του αναλαμβάνει το νέο 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο του 1.0 λτ. απόδοσης 75 ίππων. Σε συνδυασμό με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο η κατανάλωση ανέρχεται στα 4,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 99 γρ./χλμ. ή ακόμα χαμηλότερα με το πακέτο ecoFlex που περιλαμβάνει ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα και αεροτομή οροφής.

Για το εσωτερικό, η Opel υπόσχεται πρακτικότητα, πολύ καλή ποιότητα και άνετους χώρους για τους επιβάτες και μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει έως τα 1.000 λίτρα μέχρι την οροφή και με πεσμένα τα πίσω καθίσματα.

Το Opel Karl θα εφοδιάζεται με μια σειρά από σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι τα συστήματα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist) και προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης (Lane Departure Warning). Επίσης, θα εξοπλίζεται με το City mode που ελαφραίνει το τιμόνι με το πάτημα ενός κουμπιού, με υποβοήθηση στάθμευσης Park Assist, με cruise control με περιοριστή ταχύτητας, με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι κ.λπ.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, το Opel Karl θα κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store