Νέο Opel ADAM

Η Opel ενισχύει την παρουσία της στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης με το –αποκλειστικά 3θυρο- ADAM, το οποίο με μήκος 3,7 μ. μήκος και πλάτος 1,72 μ. τοποθετείται στο άνω άκρο της «κλάσης» του και θα προσφέρεται παράλληλα με το πρακτικότερο 5θυρο Agila. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στιλάτο και trendy αυτοκίνητο πόλης με δυναμικά εξωτερικά χαρακτηριστικά που του χαρίζουν έντονη προσωπικότητα. Πολύ μοντέρνα εικόνα παρουσιάζει και ο θάλαμος επιβατών, τόσο όσον αφορά στην σχεδίασή του όσο και στο διάκοσμο με τους διάφορους «ζωηρούς» χρωματισμούς. Μεταξύ των στοιχείων που ξεχωρίζουν είναι και το νέο σύστημα πολυμέσων «IntelliLink», το οποίο προβάλλει το περιεχόμενο του smartphone σε μία έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης επτά ιντσών. Η συνδεσιμότητα παρέχεται μέσω USB ή Bluetooth για συσκευές μαζικής αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων MP3 players, iPod, iPad, κ.λπ.

Επίσης υπάρχουν 3εκδόσεις εξοπλισμού με πολλές επιλογές εξατομίκευσης, όπως είναι το ADAM JAM με την «funky» παρουσία, το «εκλεπτυσμένο» ADAM GLAM και το πιο σπορτίφ ADAM SLAM. Παράλληλα η χρωματική του παλέτα περιλαμβάνει 12 επιλογές με τις ονομασίες τους να παραπέμπουν σε γνωστές ταινίες όπως είναι για παράδειγμα τα «I’ll be Black», «Papa don’t Peach», «Purple Fiction», «James Blonde» κ.α. 

Αρχικά το Opel ADAM θα προσφέρεται με 3 βενζινοκινητήρες, τον 1.200άρη ισχύος 70 ίππων και τους 1,4 λτ. με απόδοση 87 και 100 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και με σύστημα Start/Stop. Η κατανάλωση ανέρχεται στα 5,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 118 γρ./χλμ. Αργότερα ένα νέα γενιάς άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο βενζίνης θα είναι διαθέσιμο με 6 ταχύτητες.

Στο δρόμο η Opel υπόσχεται εξαιρετική σταθερότητα μέσω του στιβαρού πλαισίου, του μεταξονίου των 2.311 χλστ. και των φαρδιών μετατροχίων των 1.485 χλστ. εμπρός και 1.478 χλστ. πίσω. Επίσης η ανάρτησή του αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω σε συνδυασμό με ζάντες από 15 έως 18 ίντσες (31 συνολικά σχέδια) και με σπορ ρύθμιση. Όσον αφορά στο σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση περιλαμβάνει και ρύθμιση CITY για μεγαλύτερη ευκολία στους ελιγμούς. Τέλος, θα μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix για μέγιστο βάρος έως 30 κιλών.

Get it on Google Play Download on the App Store