Το νέο Opel Astra αποκαλύπτεται με πάρα πολλές αλλαγές

Η Opel αποκαλύπτει πλήρως το νέο Astra, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (7-17) στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σχεδιαστικά θυμίζει στο εμπρός τμήμα το υπάρχον μοντέλο, ωστόσο είναι εντελώς καινούργιο, με πιο αιχμηρή και δυναμική εμφάνιση από όλες τις πλευρές.

Με μήκος 4,37 μέτρων, το νέο Opel Astra είναι πιο κοντό κατά περίπου 5 εκατοστά από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, ενώ είναι και πιο χαμηλό κατά 2,6 εκατοστά (1,46 μέτρα). Βελτιωμένος είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής κάτω από 0,30. Τεράστια πρόοδος σημειώθηκε στη μείωση του συνολικού βάρους, αφού το νέο Astra είναι ελαφρύτερο έως 200 κιλά από το προγενέστερο, κάτι που προσφέρει πάρα πολλά οφέλη σε κατανάλωση, εκπομπές CO2 και οδική συμπεριφορά. Κάθε εξάρτημά του έχει ελεγχθεί για να μικρύνει και ελαφρύνει. Το αμάξωμα μόνο ελάφρυνε κατά 77 κιλά (280 κιλά από 357), χάρη στην εκτενή χρήση ελαφριού ατσαλιού υψηλής αντοχής.

Παρόλη τη μείωση των εξωτερικών διαστάσεων και του μεταξονίου κατά 2 εκατοστά, η Opel αναφέρει ότι το εσωτερικό του νέου Astra είναι πιο άνετο σε χώρους. Σε συνδυασμό και με τα νέας σχεδίασης καθίσματα, ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 35 χιλιοστά. Ολοκαίνουργιο, πιο ποιοτικό, μοντέρνο και με βελτιωμένη εργονομία παρουσιάζεται και το ταμπλό. Επιπλέον θα είναι το πρώτο Opel που θα διατεθεί από το λανσάρισμά του με το σύστημα OnStar, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα άμεσων υπηρεσιών ασφάλειας και ανέσεων όλο το χρόνο (π.χ. ειδοποιεί για βοήθεια σε ένα ατύχημα). Ακόμα, θα εξοπλίζεται με σύστημα φώτων IntelliLux LED και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα ενεργητικής ασφαλείας.

Το νέο Opel Astra θα εφοδιάζεται και με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Αρχικός ντίζελ είναι ο 1.6 CDTI 95 hp και βενζίνης ο 1.0 Turbo 105 hp. Νέο μηχανικό σύνολο είναι το 1.4 Turbo ισχύος 145 ίππων και 250 Nm ροπής μεταξύ 1.800 και 4.000 σ.α.λ. Οι υπόλοιποι κινητήρες προέρχονται από το υπάρχον Astra και έχουν ισχύ έως 200 ίππων. Πιο αναλυτικά στοιχεία επιδόσεων, κατανάλωσης και εκπομπών CO2 δεν ακοινώθηκαν.

Get it on Google Play Download on the App Store