Νέο Opel Mokka

Η Opel εισέρχεται στην κατηγορία των μικρών SUV οχημάτων με το Mokka, το οποίο τοποθετείται μεταξύ του Corsa και του Astra (μήκος 4.278 χλστ., πλάτος 1.777 χλστ., ύψος 1.658 χλστ. και μεταξόνιο 2.555 χλστ.). Εξωτερικά διαθέτει ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλα μοντέλα της γερμανικής φίρμας όπως είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα, η μάσκα και το τόξο στα πλαϊνά του αμαξώματος, στο οποίο παράλληλα τα μαύρα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του, η αυξημένη απόστασή του από το έδαφος και οι «ποδιές» στους προφυλακτήρες τονίζουν τον SUV χαρακτήρα του.

Μοντέρνα είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του που φέρει αρκετά στοιχεία από το Astra και το Meriva (π.χ. πίνακας οργάνων, κεντρική κονσόλα, τιμόνι και πολλά επιμέρους χειριστήρια). Σε επίπεδο χώρων η Opel τονίζει ότι προσφέρει άνεση σε 5 φιλοξενούμενους και πρακτικές λύσεις, όπως είναι οι συνολικά 19 αποθηκευτικοί χώροι, τα αναδιπλούμενα καθίσματα και ο χώρος αποσκευών που φτάνει έως τα 1.372 λτ. Παράλληλα μπορεί να εξοπλιστεί και με το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix.

H γκάμα των κινητήρων του νέου Opel Mokka περιλαμβάνει 3 μηχανικά σύνολα, ξεκινώντας από τον βασικό 1.600άρη των 115 ίππων. Κατόπιν υπάρχει ο 1,4 Turboτων 140 ίππων και 200 Nm ροπής με 6τάχυτο κιβώτιο, στάνταρ 4κίνηση AWD, κατανάλωση 6,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. Επίσης υπάρχει ο ντίζελ 1,7 CDTI απόδοσης 130 ίππων και 300 Nm ροπής με κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ. με 6τάχυτο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός ή και στους 4 τροχούς.

Όσον αφορά στην τετρακίνηση all-wheel drive (AWD) η κατανομή ροπής μεταβάλλεται αυτόματα από 100-0 μέχρι 50-50 ανάλογα με τι συνθήκες πρόσφυσης. Παράλληλα στην πίσω ανάρτηση, οι τεχνικοί της Opel εξέλιξαν δύο ημιάκαμπτους άξονες για τις εκδόσεις AWD και FWD (εμπρός γόνατα ΜακΦέρσον).

Πολλά είναι και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζεται όπως είναι το τρίτης γενιάς σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού με τους προβολείς multi-xenon (AFL+) και λειτουργία αναγνώρισης οδικών σημάτων και προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition & Lane Departure Warning), το σύστημα ευστάθειας (ESC), υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (HAS) και υποβοήθησης κατάβασης (HDC).

Get it on Google Play Download on the App Store