To Qoros 9 Sedan Concept δείχνει μελλοντική ναυαρχίδα

Η Qoros ετοιμάζει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, ενώ μια πρώτη εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει παρουσιάζει μέσω του Qoros 9 Sedan Concept, το οποίο σχεδίασε ο 29 ετών Jihoon Seo από την Κορέα. Ο εν λόγω σχεδιαστής εργάστηκε μαζί με το αντίστοιχο τμήμα της Qoros στη Σαγκάη για πέντε μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος πρακτικής εκπαίδευσης, το οποίο προσφέρει σε νέους σχεδιαστές την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ακολουθήσουν τον κλάδο του σχεδιασμού στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Qoros από την πλευρά της ζήτησε από τους μαθητευόμενους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια σεντάν ναυαρχίδα για το 2020 στοχεύοντας σε αγοραστικό κοινό ηλικίας 40-50 ετών, επαγγελματίες που ζουν σε μια μεγάλη μητροπολιτική πόλη. Παράλληλα ένα πήλινο ομοίωμα του Qoros 9 Sedan Concept σε κλίμακα 1:45 παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι.

Σχεδιαστικά το εικονικό μελλοντικό μεγάλο σεντάν της Κινέζικης φίρμας ξεχωρίζει από τις χυτές γραμμές του αμαξώματός του θυμίζοντας πολυτελή μοντέλα Βρετανικών εταιρειών. Μπροστά κυριαρχούν η τραπεζοειδής μάσκα και τα πολλά LED  φώτα τόσο ψηλά όσο και χαμηλά στον προφυλακτήρα, στο πλάι διακρίνεται η χαμηλή και με έντονη κλίση οροφή του, ενώ πίσω η χυτή ουρά με το υπερυψωμένο πορτ μπαγκάζ και τα μικρά φωτιστικά σώματα θυμίζουν έντονα κουπέ αυτοκίνητο.

Να υπενθυμίσουμε πως η Qoros έχει ξεκινήσει στην Κίνα τις πωλήσεις των μοντέλων Qoros 3 Sedan και Qoros 3 Hatch, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει ντίλερ στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και το 2015 αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Get it on Google Play Download on the App Store