Renault Megane R.S. 1.8 με έως 300 PS (+video)

Το περιμέναμε καιρό τώρα και πλέον είναι γεγονός. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο, τρίτης γενιάς, Renault Megane R.S. το οποίο έκανε και επισήμως την εμφάνισή του και μας εκπλήσσει ευχάριστα καθώς κάτω από το καπό του έχει τούρμπο μοτέρ 1.8 λτ. το οποίο αποδίδει έως 300 ίππους.

Δείτε ακόμη: Όλα τα νέα μοντέλα της έκθεσης αυτοκινήτου Φρανκφούρτη 2017

Και αυτό γιατί οι φήμες έκαναν λόγο για μοτέρ 2.0 λτ. αλλά τελικά οι Γάλλοι τόλμησαν και πήραν το μοτέρ το οποίο είδαμε και στην Alpine A110, που για την περίσταση όμως αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 390 Nm ροπής από τις 2.400 έως και τις 5.000 σ.α.λ. Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία τους λέξη, καθώς θα διαθέτουν το Renault Megane R.S. και σε έκδοση Trophy η οποία θα αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, θα κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2018.

Το νέο Megane R.S. θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport και Cup (με διαφορικό Torsen περιορισμένης ολίσθησης για την Cup), ενώ σε κάθε περίπτωση θα εφοδιάζεται με το σύστημα τετραδιεύθυνσης της γαλλικής μάρκας 4CONTROL. Παράλληλα και στις δύο περιπτώσεις το αυτοκίνητο θα μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο EDC (Efficient Dual Clutch) διπλού συμπλέκτη ισάριθμων σχέσεων.

Το τελευταίο σύμφωνα με τους Γάλλους μηχανικούς έχει μία σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία ευνοούν την σπορ οδήγηση, όπως χειριστήρια που επιτρέπουν αλλαγή ταχυτήτων χωρίς ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι, πολλαπλό κατέβασμα ταχυτήτων κατά το φρενάρισμα και σύστημα εκκίνησης (launch control).

Όσον αφορά στα προγράμματα οδήγησης, συνολικά ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τέσσερα προκαθορισμένα setup (Comfort, Normal, Sport, Race) και δυνατότητα να φτιάξει το δικό του (perso mode), ενώ υπάρχει και κουμπί RS Drive, το οποίο αποτελεί συντόμευση για τα προγράμματα Sport και Race.

Δυστυχώς η Renault δεν δίνει νούμερα επιδόσεων, ενώ το μόνο που λέει είναι πως η μέση κατανάλωση του Megane R.S. είναι στα 6,9 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 στα 155 γρ./χλμ.

Σχεδιαστικά το νέο Renault Megane R.S. φωνάζει τον δυναμικό χαρακτήρα του, χωρίς να είναι κραυγαλέο. Συγκεκριμένα, διαθέτει φαρδύτερα φτερά, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, αεροδυναμικό διαχύτη, κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση και ζάντες αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Δες την Bugatti Chiron να πιάνει 400 χλμ./ώρα! (+video)

Το εσωτερικό του ακολουθεί και αυτό την σχεδίαση των… συμβατικών εκδόσεων, ενώ διαθέτει κόκκινες λεπτομέρειες, σήματα RS, σπορ δερμάτινο τιμόνι με αλκαντάρα και επίπεδο κάτω μέρος, πίνακα οργάνων με κόκκινο στροφόμετρο, σπορ καθίσματα, δερμάτινο επιλογέα, πεντάλ αλουμινίου και σύστημα πολυμέσων (8,7 ιντσών οθόνη αφής) με τηλεμετρία και κάμερα (με δυνατότητα διαμοιρασμού στοιχείων στα social media).

Get it on Google Play Download on the App Store