Νέα έκδοση Renault Clio GT 120 EDC

Στην γκάμα του Renault Clio, προστίθεται η έκδοση GT 120 EDC (Efficient Dual Clutch) με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, σε συνδυασμό με τον 1.2 TCe κινητήρα των 120 ίππων και 190 Nm ροπής. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει στο Clio είναι πολύ καλές, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 9,4 δευτερόλεπτα, τα 80-120 χλμ./ώρα με 4η και 5η ταχύτητα σε 8,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 199 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση ανέρχεται στα 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 120 γρ./χλμ. (για τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά πατήστε εδώ).

Το σπορτίφ ύφος του Clio GT 120 EDC τόσο στην χάτσμπακ όσο και στην στέισον βάγκον έκδοση τονίζουν στοιχεία όπως είναι οι πιο σπορτίφ προφυλακτήρες με τα φώτα LED, οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, τα σκουρόχρωμα πίσω παράθυρα, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, τα λογότυπα «GT» και το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα Malte Blue. Στο εσωτερικό υπάρχουν πιο σπορ καθίσματα, ασημί επενδύσεις, πεντάλ αλουμινίου και paddles πίσω από το δερμάτινο τιμόνι για τις εναλλαγές των σχέσεων του EDC.

Αλλαγές υπάρχουν και στο στήσιμο της ανάρτησης, καθώς τα εμπρός και πίσω αμορτισέρ και ελατήρια είναι πιο σφιχτά κατά 40% και 30% αντίστοιχα, ενώ ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει το βάρος του τιμονιού και την απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου των ταχυτήτων μέσω του multi-mode συστήματος.   

Πατήστε εδώ για να δείτε τα νέα μοντέλα Renault

Get it on Google Play Download on the App Store