Το Renault KWID Concept είναι το μικρό crossover του μέλλοντος!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και με αρκετά προχωρημένη σχεδίαση αυτοκίνητα που κάνουν πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί, είναι αναμφίβολα το πρωτοποριακό KWID Concept, το οποίο δείχνει πως μπορεί να είναι ένα μελλοντικό μικρό crossover της Renault. Την παιχνιδιάρικη σχεδίαση του KWID Concept ενισχύει το δίχρωμο αμάξωμα με τους μεγάλους τροχούς, τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα, και τα έντονα «φουσκώματα», ενώ από το πίσω τμήμα της οροφής του βγαίνει το ιπτάμενο τηλεκατευθυνόμενο «Flying Companion», το  οποίο μπορεί να τραβάει φωτογραφίες και να λαμβάνει πληροφορίες για τα δεδομένα κίνησης στους δρόμους και πιθανά εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν.

Φουτουριστική σχεδίαση έχει και το εσωτερικό του Renault KWID Concept με την θέση του οδηγού να βρίσκεται στο κέντρο, ενώ εκατέρωθεν μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ακόμα επιβάτες. Παράλληλα υπάρχει και πίσω κάθισμα με τους επιβαίνοντες να έχουν στη διάθεσή τους ξεχωριστό χειριστήριο για την ρύθμιση του κλιματισμού.

Για την κίνηση του Renault KWID Concept υπάρχει ο 1.2 TCe κινητήρας συνδυασμένος με το διπλού συμπλέκτη EDC κιβώτιο ταχυτήτων, ωστόσο είναι έτοιμο και να εφοδιαστεί και με μπαταρίες για ηλεκτρική χρήση. Αλλα highlights του πρωτότυπου αυτού μοντέλου είναι οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες πόρτες, ο φωτισμός LED, η οθόνη τύπου tablet αριστερά από τον οδηγό για τον χειρισμό των διαφόρων λειτουργιών, οι αλλαγές των ταχυτήτων που γίνονται μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου δεξιά από το τιμόνι (δεν υπάρχει επιλογέας) και οι επενδύσεις που είναι εμπνευσμένες από φωλιά πουλιού!

Get it on Google Play Download on the App Store